Ливърпул е най-ощетеният клуб в Англия от контузии и болести


Ливърпул е най-ощетеният клуб в Англия от контузии и болести
Снимка: Getty Images/Guliver

984 0

Ливърпул е отборът в английската Висша лига, който най-много страда от контузии и болести през настоящия сезон, съобщава Sky Sports. В момента мърсисайдци заемат едва шестото място в класирането и вече се сбогуваха с надеждите си да защитят титлата си от миналия сезон. Една от причините е системата от травми в състава.

Сред най-важните контузии на "Анфийлд" беше тази на централния защитник Върджил ван Дайк, но той не е единственият контузен в "червената" отбрана през кампанията. Според "Sky Sports" сумарно футболистите на Юрген Клоп са пропуснали 1029 дни от сезона заради здравословни проблеми.

По този показател Ливърпул няма равен във Висшата лига. На второ място е Кристъл Палас, но сумарните дни при него са с почти 200 по-малко (861).

Най-доволни в това отношение в Англия са Челси (пропуснати 276 дни) и Арсенал (354). В момента в лазарета на мърсисайдци са осмина играчи. Само Кристъл Палас и Лестър имат повече - по 9. Към момента целта на "червените" в края на кампанията е да попаднат в топ 4. Според Клоп обаче и това няма да е лесна задача. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички