Легенда на Ливърпул напусна този свят


Легенда на Ливърпул напусна този свят
Снимка: Getty Images/Guliver

1119 0

Легендарният футболист на Ливърпул и Шотландия Иън Сейнт Джон е починал на 82-годишна възраст, съобщи официалният сайт на клуба.

Сейнт Джон е ключов играч в „златните” години от 60-те години на миналия век в отбора на славния Бил Шенкли, като играе за Ливърпул от второто ниво на футбола, изкачвайки се до елита, след което печели две титли на Англия, както и Купата от ФА, вкарвайки победния гол във финала. Той също така има 21 мача за Шотландия, в които реализира девет попадения.

„С дълбоко прискърбие искаме да ви информираме, че след дълго заболяване ние загубихме нашия съпруг, баща и дядо. Той почна в мир със себе си, заедно до своето семейство. Искаме да благодарим на целия екип на болницата „Ароу Парк” за тяхната неуморна работа и отдаденост към Иън в тези тежки за него времена”, написаха от фамилията на Сейнт Джон.

Джон прави футболното си има в родината си, след като играе за любимия си Мъдъруел в Шотландия, за който реализира 80 гола в 113 мача за „стоманите”. По този начин той става обект на интерес на редица клубове и получава място в националния отбор.

Ливърпул печели надпреварата за подписа на играча, като англичаните плащат 37,500 паунда през юни 1961, а той играе за тима от „Анфийлд” една декада, вкарвайки 118 гола в 424 срещи.

Няколко футболисти от настоящия състав на мърсисайдци изразиха съжалението си от вестта, като в съболезнованията в различните социални мрежи се включиха Андрю Робъртсън, Джеймс Милнър, както и Върджил ван Дайк.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички