Ливърпул чупи трансферния си рекорд с играч за 46 млн. паунда


Ливърпул чупи трансферния си рекорд с играч за 46 млн. паунда
Снимка: Getty Images/Guliver

3100 0

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс ще използва парите, получени от преминаването на Рахийм Стърлинг в Манчестър Сити, за да счупи трансферния клубен рекорд. Северноирландецът и ръководството на "червените" замислят да направят ударна сделка това лято като предложат 46 милиона паунда за футболиста на Борусия Дортмунд Марко Ройс, твърдят медиите в Англия.

"Мърсисайдци" обаче ще трябва да платят 20% от продажбата на Стърлинг на бившия му клуб - КПР. Така американските собственици на клуба ще трябва да отпуснат допълнителни средства, ако искат да доведат на "Анфийлд" германския национал.

Според информациите 26-годишния Ройс е приоритет за Брендън Роджърс и той е готов да плати огромната сума за услугите на играча. Клубът ще изпрати запитване към Борусия веднага щом "червените" получат средствата от трансфера на Стърлинг.

Марко Ройс е отбелязал 53 попадения в 119 срещи за Дортмунд. С националния отбор на Германия той има 9 гола в 25 мача, като проспусна Светоното пъвенство в Бразилия през 2014 г. заради контузия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички