Лестър се върна към традициите на слабите отбори във Висшата лига


Лестър се върна към традициите на слабите отбори във Висшата лига
Снимка: Getty Images / Guliver

1028 0

Лестър спокойно ще остане сензациоя №1 във футболната история, след като спечели Висшата лига през сезон 2015/16. "Лисиците" бяха сред фаворитите за изпадане във въпросния сезон, но Клаудио Раниери някак изведе своите възпитаници до златните медали. Всички се чудеха дали пък скромният тим няма да се превърне в постоянен фактор в английското първенство, но година и половина по-късно Лестър се върна към корените си.

Първо беше уволнен Клаудио Раниери, който дори не изкара цялата кампания след шампионската титла. Още в края на февруари той беше изритан, а на неговото място седна Крейг Шекспир - първо временно, а след края на сезона и с постоянен договор. Подобрение в играта на отбора обаче остана само временно, а в момента Лестър заема едва 18-о място във Висшата лига. 

И логично ръководството на отбора уволни Шекспир, връщайки се към практиките на най-слабите тимове - винаги да търси проблема в тренора. Въпреки че има още две години от своя договор, бившият асистент на Раниери беше уволнен, след като записа разочароващ старт, а "лисиците" едва стигнаха до равенство у дома срещу УБА в последния мач от Висшата лига. Очаква се до 2 седмици бившият английски шампион да има нов мениджър, който да се опита да извади тима от зоната на изпадащите отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички