Умрелите лисици


Умрелите лисици
Снимка: Guliver/GettyImages

2680 0

Не искам Лестър, защото това е един вдъхновен тим. Опасен и страстен. Той може да създаде проблеми на всеки един съперник, който реши да поеме инициативата на терена. Срещу тях ще имаме какво да губим - Джанлуиджи Буфон, капитан на Ювентус. 

Смятам, че нито един треньор не иска Лестър за съперник, в това число и аз. Те продължават да преследват целите си, хората говориха, че не могат да спечелят титлата, но успяха. Говориха, че няма да елиминират Севиля, но и това направиха - Зинедин Зидан, треньор на Реал Мадрид.

Сериозният респект, който Джанлиуджи Буфон и Зинедин Зидан отдадоха на Лестър, спокойно може да бъде обявен и за най-голямата заблуда във футбола за 2017 година. Причината - няма нормален футболист в състава на някой от фаворитите, който да не иска да се изправи срещу "лисиците" в четвъртфиналите на Шампионска лига. И това не е предположение, а факт.

Английският шампион може и да е сензацията в турнира, както и най-голямата изненада за 21-и век, ставайки шампион в английската Висша лига за сезон 2015/16. Но нека не се заблуждаваме - всеки от останалите 7 отбора в най-комерсиалната клубна надпревара иска точно Лестър в следващата фаза.

Зидан да не би да предпочита Байерн Мюнхен? Баварската машина, водена не от кой да е, а Карло Анчелоти - човекът, който научи Зидан на почти всичко, което французинът знае за треньорската професия? А може би Джанлуиджи Буфон се надява да се изправи срещу Неймар, Суарес и Меси, и то само няколко седмици след невъзможния обрат, осъществен срещу ПСЖ?

Всеки отбор иска възможно най-лесен път до решаващите срещи, просто защото повечето (ако не всички топ отбори) се борят на няколко фронта. Никой не иска за съперник Реал Мадрид, защото осве за Роналдо, Бейл, Безнема и Мората трябва да мислят и за Серхио Рамос. Никой не иска да среща Байерн, защото Анчелоти и компания имат само една мисъл в главата - спечелване на Шампионска лига, а освен това изглеждат основния фаворит за това. Надали някой иска Ювентус със защитата, с която тимът разполага, и убийствения домакински рекорд (2 реванства и нито едно поражение от началото на сезона).

Ако наистина има някой отбор, който никой не иска, то безспорно това е Монако. "Монегаските" са млад тим, който показва невиждана за възрастта си зрялост, а Леонардо Жардим е един от най-опитните и хитри тактици, останали в надпреварата в Шампионска лига. Отборът му бележи когато и колкото си поиска, а на всичкото отгоре този тим не е обременен с никакви цели, въпреки че е четвъртфиналист и лидер в Лига 1.

Що се отнася до Лестър - отборът може да разполага с магия (поизбледняла заради предателството към Раниери), но няма нито качествата, нито класата на останалите отбори в най-комерсиалния клубен турнир. Не че е невъзможно, но нека не се лъжем - всеки от останалите 7 европейски тима иска точно английските "лисици".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички