Лестър се сети, че е шампион и обезглави Сити с паметен разгром


Лестър се сети, че е шампион и обезглави Сити с паметен разгром
Снимка: Guliver/Getty Images

1049 0

Лестър изигра изключително убедителен мач срещу безобразния Манчестър Сити и унищожи с 4:2 "гражданите" на Пеп Гуардиола. "Лисиците" напомниха за най-добрите си изяви от миналия сезон, когато стигнаха по феноменален начин до шампионската титла.

Напълно неочаквано Лестър избухна и разби на пух и прах селекцията на Гуардиола само за 19 минути, защото именно дотогава резултатът вече бе 3:0 в полза на домакините под дъжда на "Кинг Пауър Стейдиъм".

Резултатът бе открит от Джейми Варди, който бе изведен с на стрелкова позиция с прострелен пас от Ислам Слимани и с диагонален шут още във втората минута прати топката в мрежата на Клаудио Браво.

Слимани в 8-ата пък заложи кълбото на границата на наказателното поле за Анди Кинг, а той с фамозен изстрел направи отново безпомощен чилийския страж на Манчестър Сити.

В 19-ата страхотен дълъг пас към Рияд Марез, който пък с грациозно докосване изведе Варди очи в очи с Браво. Последва елегантно преодоляване на вратаря и удар на празна врата за 3:0, като Марез най-накрая през сезона асистира за гол.

В 80-ата Лестър обезглави Сити с четвърти гол, дело отново на Варди. Той се възползва от поредната грешка на безобразния Джон Стоунс и отново покрай Браво от малък ъгъл провря топката зад голлинията.

Това е и първият хеттрик за Варди във Висшата лига, а Сити в самия край намали част от срама. В 82-ата Александър Коларов изпълни страхотно пряк свободен удар за 4:1, а в 88-ата сърбинът подаде на непокрития Нолито за крайното 4:2.

Сити остава с 30 точки след втората си поредна загуба и е на 4-то място в класирането, като изостава вече с 4 от новия лидер Арсенал. Челси е също с актив от 34, но и мач по-малко, така че при победа над Уест Бромич Албиън ще си върне лидерството и ще отдалечи още Гуардиола от титлата. Лестър е 14-ти с 16 точки.


Leicester City vs Man city 4-2 Premier league... by Postavkam

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички