Лестър не знае пощада, избяга с 6 точки на Арсенал


Лестър не знае пощада, избяга с 6 точки на Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1014 0

Отборът на Лестър продължи с изключителното си представяне от началото на сезона. Възпитаниците на Клауди Раниери се наложиха с 3:2 при визитата си на коравия отбор на Евертън. Така водачът в класирането на Висшата лига записа трета поредна победа и общо 11 от началото на сезона.

В герой за гостите се превърна алжирският полузащитник Риад Марез, който реализира две дузпи за своя тим. Марез откри за „лисиците” в 27-ата минута след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар, реализирайки 13-ия си гол в шампионата. Само пет минути по-късно домакините възстановиха равенство чрез Ромелу Лукаку.

След почивката отново Марез даде преднина на своя тим. В 60-ата минута главният арбитър Джон Мос отсъди втори наказателен удар за гостите, превърнат в гол от алжиреца. Четири минути по-късно Шинджи Оказаки вкара ново попадение за „лисиците”. Крайното 2:3 оформи Кевин Миралас с гол в 89-ата минута.

С днешния успех Лестър събра 38 точки и се отдалечи на 6 от втория Арсенал, който в понеделник посреща другия отбор в челото – Манчестър Сити. Евертън пък е десети с 22 пункта.

Ето и още резултати от Висшата лига:

Уест Бромич – Борнемут 1:2

Стоук Сити – Кристъл Палас 1:2

Саутхемптън – Тотнъм 0:2

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички