Лестър наказа шампиона и прати Челси на точка от изпадащите


Лестър наказа шампиона и прати Челси на точка от изпадащите
Снимка: Guliver/Getty Images

1001 0

Явлението "Лестър" продължава да изумява футболния свят. Поредното доказателство, че "лисиците" всъщност са сред топ отборите в Англия в момента дойде тази вечер, след като възпитаниците на Клаудио Раниери удариха с 2:1 шампиона Челси и го засилиха към зоната на изпадащите във Висшата лига.

Домакините бяха по-добрият отбор през първото полувреме, като в 33' "лисиците" успяха да стигнат до откриващ гол. Бърза акция с добри подавания продължи по крилото, където Мехрез центрира отлично в наказателното поле. Там Варди изпревари двама защитници и от въздуха успя да реализира за 1:0.

Само няколко минути по-късно Матич едва не изравни резултата, но нацели гредата с удара си с глава. Това беше и единственото положение за Челси, а по-рано през полувремето теренът беше напуснат от Еден Азар, който получи контузия.

В 48' ситуацията на Челси се усложни, след като Риад Махрез направи отличен самостоятелен пробив, подигра се със защитник на гостите и с прекрасен, техничен удар преодоля Куртоа за 2:0.

След гола на терена се появи и Сеск Фабрегас, който смени Джон Тери, а гостите заиграха в схема 3-5-2. Това раздвижи играта на тима, а в 60' Коща изпусна сам срещу вратаря. При последвалото центриране от корнер пък Иванович от 40 метра не успя да уцели вратата, пазена от Шмайхел. По това време и Лоик Реми се появи на терена.

Натискът на Челси до края беше изключително масиран, но единственият гол за лондончани падна в 78'. Тогава Реми бе изпуснат от отбраната и успя да засече добро центриране на Педро - 2:1.

С това Лестър се върна на върха с актив от 35 точки - две повече от Арсенал. В същото време Челси остава в дъното с едва 15 точки - на точка от намиращия се в зоната на изпадащите тим на Норич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички