Лестър изненада Манчестър Сити, но дузпи пратиха "гражданите" на полуфинал


Лестър изненада Манчестър Сити, но дузпи пратиха "гражданите" на полуфинал
Снимка: Guliver/GettyImages

1300 0

Манчестър Сити се класира за полуфиналите за Купата на Лигата, но трябваше да премине през рулетката на дузпите. "Гражданите" изпуснаха победата срещу Лестър в края, като двата отбора завършиха 1:1, но все пак при дузпите възпитаниците на Хосеп Гуардиола бяха далеч по-точни при изпълнението на 11-метрови наказателни удари.

В 14' завърналият се след контузия Кевин де Бройне отбеляза феноменален гол. Той пое контрола върху топката в ъгъла на наказателното поле, освободи се от двама защинтици с фантастично движение с топката и с мощен удар в десния ъгъл реализира - 0:1.

Доминацията на Сити обаче не доведе до нови голове, което укрили Лестър в края на мача, а защитата на гостите капитулира 17 минути преди края. С дълго подаване Ндиди намери Марк Олбрайтън в наказателното поле, а английското крило разстреля Мурич за 1:1. До края на мача Фил Фодън и Рияд Марез пропуснаха отлични шансове да донесат победата на Манчестър Сити и така се стигна до дузпи.

Хари Магуайър и Илкай Гюндоган вкараха първите изпълнения, но след това с пропуски се отчетоха Фугс и Стърлинг. Докато за Манчестър Сити Жезус и Зинченко се разписаха, то Лестър не вкара повече след пропуски на Мадисън и Сойунко - 3:1 при дузпите и класиране за "гражданите".

Другият полуфиналист от днешния ден се казва Бъртън Албиън. Скромният тим от Лига 1 успя да спечели гостуването си срещу Мидълзбро с 1:0 и ще играе за място на финала в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички