Ланс поднесе сензацията и нокаутира Арсенал след пълен обрат (ВИДЕО)


Ланс поднесе сензацията и нокаутира Арсенал след пълен обрат (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2968 0

Ланс поднесе една от сензациите във втория кръг от групите на Шампионска лига. Френският тим сътвори пълен обрат за победа с 2:1 срещу Арсенал.

"Артилеристите" откриха резултата с гол на Габриел Жезус в 14-ата минута на срещата. Паритета 10 минути по-късно възстанови Томасун с хубаво изпълнение. 20 минути преди края Уахи матира английския колос.

Така домакините оглавиха класирането в своята Група "B" с 4 точки на сметката си. "Топчиите" от своя страна останах втори с 3 пункта в своя актив.

В следващия кръг английският колос гостува на шампиона в Лига Европа Севиля. Френският отбор от своя страна отново домакинства, този път на ПСВ Айндховен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-опасна възможност се откри пред домакините. В 5-ата минута Кевин Дансо се възползва от центрирана топка в наказателното поле. Той я овладя и шутира, но тя профуча покрай десния страничен стълб на вратата.

Арсенал постепенно започна да гледа по-смело към противниковата половина. "Артилеристите" бързо изравниха процента притежание на топката след малко повече от 10 минути игра.

ГОООЛ! "Артилеристите" откриха резултата в 14-ата минута на мача. Габриел Жезус получи дълъг бас от Еди Нкетия. Опитният нападател финтира защитник на домакините и очи в очи със Самба не сгреши.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! По-малко от 10 минути бяха нужни на Ланс да се върне в мача.Давид Рая сгреши с подаването си. Последва скоростна контраатака, при която Томасон бе изведен до границата на наказателното поле. С прекрасен фалцов удар той остави без отговор стража на гостите и възстанови паритета.

Video edited on Kapwing

След изравнителното попадение темпото спадна. Въпреки това, домакините имаха преимущество при създадените положения (4 срещу 3). Точните удари пък бяха 2:2, след 35 минути игра.

Жезус имаше шанс да изведе отново своя тим напред в резултата във втората минута от добавените 2 на първото полувреме. Бразилецът се озова с топка в крака на около 3 метра от Самба, но не съумя да нацели рамките на вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48-ата минута Леандро Тросар можеше да нанесе сериозен удар по амбициите на Ланс. Той пробва фалцов шут от непосредствена близост спрямо Самба, но коженото "кълбо" бе спряно на голлинията.

Страхотен шанс пропусна Абдул Самед в 66-ата минута. Полузащитникът нахлу в пеналтерията и с едно докосване опита да матира Рая, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

ГОООЛ! Арсенал допусна пълен обрат 20 минути преди края на редовните 90. Франковски напредна отдясно, доставяйки хубав пас на Уахи, който нацели добре коженото "кълбо" и матира Рая.

Video edited on Kapwing

10 минути преди края на срещата Ланс водеше в резултата, но не и в статистиката. 64% притежание в полза на "артилеристите, 5 на 3 точни изстрели и 1 срещу цели 5 спасявания от страна на Самба.

Минути преди да изтекат редовните 90 "топчиите" можеха да се върнат в срещата. Изстрел на Еди Нкетия бе блокиран току пред голлинията. Последва карамбол, в който Самба се оказа най-съобразителен и улови.

До края на срещата особени положения липсваха. Играта се задържа пред вратата на домакините, но възпитаниците на Микел Артета така и не съумяха да отбележат второ попадение и загубиха.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ланс: Самба, Гради, Дансо, Медина, Франковски, Менди, Абдул Самед, Мачадо, Сотока, Томасон, Уахи

Арсенал: Рая, Зинченко,  Магаляеш, Салиба, Томиясу, Тросар, Райс, Йодегард, Сака, Хаверц, Жезуш

ПРЕДИ МАЧА


Трябва да се отбележи, че "топчиите" нямат загуба в последните си 11 мача, както и в последните си 4 гостувания. Нещо повече - в последните 3 игри далеч от дома тимът на Микел Артета е записал 3 победи.

Томас Партей се завръща в състава, след като пропусна последните шест мача поради контузия.

 "Състоянието му се подобрява през последните около две седмици. Той е изключително важен за състава ни и му носи много класа. Очевидно това са страхотни новини за нас. Възстановява се доста добре след удара, който получи", заяви Артета по време на среща с медиите. Букайо Сака също е добре да бъде в отбора, след като излезе при победата с 4:0 срещу Борнемут в събота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички