Късен гол донесе победата на Тотнъм срещу Уулвс


Късен гол донесе победата на Тотнъм срещу Уулвс
Снимка: Gulliver/GettyImages

1012 0

Отборът на Тотнъм продължава възхода си след назначението на Жозе Моуриньо. „Шпорите“ записаха много важен успех с 2:1 при гостуването си на Уулвърхемптън в мач от 17-тия кръг на Английската Висша лига. Лукас Моура и Ян Вертонген бяха точки за Спърс, докато Адама Траоре отбеляза единствения гол за „вълците“ в срещата.

Играчите на Жозе Моуриньо започнаха много силно срещата и стигнаха до гол още в 8-мата минута. Лукас Моура получи пас от Ерик Дайър в центъра на терена и демонстрира индивидуалната си класа, като преодоля няколко играча и вкара много красив гол. До края на първата част домакините опитаха да изравнят резултата, но не успяха да преодолеят Гасанига.

През второто полувреме срещата се изнерви и двата отбора започнаха да правят много нарушения. В 67-мата минута Уулвърхемптън стигнаха до изравняване на резултата. Раул Хименес открадна една топка в центъра на терена, след което подаде на Адама Траоре, който реализира от далечна дистанция. Малко след това Тотнъм имаха претенции за дузпа, но след преглеждане с ВАР играта бе подновена и 11-метров наказателен удар не бе отсъден. В 91-вата минута все пак гостите успяха да си тръгнат от корнер. Кристиан Ериксен центрира и топката бе засечена от бранителя Ян Вертонген, който донесе успеха за Спърс.

Победата означава, че Тотнъм излизат еднолично на 5-тото място в класирането, като „шпорите“ събират актив от 26 точки и са само на 3 от следващия си съперник във Висшата лига Челси. Загубата означава, че Уулвс са на 8-мата позиция в класирането, като „вълците“ са с актив от 24 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички