Къде да гледаме дербито Ливърпул - Манчестър Сити от английската Висша лига?


Къде да гледаме дербито Ливърпул - Манчестър Сити от английската Висша лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

2058 0

Безспорно двата най-силни отбора в Англия за последните години - Ливърпул и Манчестър Сити, отново излизат един срещу друг в голямото дерби на кръга във Висшата лига. То идва в момент, в който "гражданите" са в доста по-добра форма.

Сезонът не се разви по мечтания начин за двата гранда, но с развитието му футболистите на Пеп Гуардиола постепенно се стабилизираха, за да стигнат дори до върха в класирането, докато тези на Юрген Клоп откровено казано влязоха в криза, продиктувана до голяма степен и от многото контузии.

Манчестър Сити се намира в серия от цели 9 поредни победи във Висшата лига, докато Ливърпул има едва две победи в последните си 8 мача, записвайки още и 3 поражения, както и 3 равенства. Именно тези резултати поотдалечиха мърсисайдци от върха. Притеснителен за тях е и фактът, че след невероятната серия на "Анфийлд" от двубои без поражение, то сега Ливърпул записа две поредни и то срещу непретенциозни съперници - с по 0:1 срещу Бърнли и Брайтън.

Сблъсъкът е безкрайно важен и за двата тима, защото е ясно, че Ливърпул далеч не се е отказал от това да защити своята титла, но евентуална загуба ще направи нещата изключително сложни. Победа за Сити пък ще наклони везните сериозно в негова полза.

В последните 5 мача между тези съперници "гражданите" са печелили на два пъти (с по 2:1 и 4:0), мърсисайдци - веднъж (с 3:1), като две срещи са свършвали наравно (вторият случай бе финалът за Суперкупата на Англия, където след дузпи Сити победи).

Днешният двубой ще се състои на митичния "Анфийлд", като ще стартира в 18:30 часа българско време. Ще можете да го наблюдавате пряко по "Диема спорт 2", както и да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички