Куртоа разкри тайната на успешния Челси на Конте


Куртоа разкри тайната на успешния Челси на Конте
Снимка: Guliver/GettyImages

1731 0

Вратарят на Челси Тибо Куртоа разкри защо отборът се въздигна след идването на Антонио Конте и води убедително в класирането във Висшата лига.

"Миналият сезон се оказа много лош за нас. Започнахме със статута на действащ шампион и бяхме малко по-спокойни и неконцентрирани. Това се отрази на резултатите, особено на старта на сезона", коментира белгийският футболист пред Тиери Анри за вестник "The Sun".

"След идването на Антонио Конте много неща се промениха. Основната тайна е, че работим много върху тактиката. Лятото имахме много упражнения по тактика, в които участваха всичките 11 основни футболисти. Сега всеки играч на Челси знае какво да прави и как да се движи във всеки момент от мача. Отборът стана много структуриран и организиран. Всички са в прекрасна форма", разкрива Куртоа.

"Друг важен момент е новата ни диета. Преди това се хранехме по-различно. Сега списъкът с продукти се промени и ни е забранено да ядем дори хляб с масло, а по-рано често го използвахме за закуска в хотелите. На всеки 3 седмици ни проверяват кожата и какво е нивото на подкожната мастна тъкан. Всички тези малки детайли ни правят по-силни и играят огромна роля", заяви вратарят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички