Обещание да стане "футболния Майкъл Джордан" едва не пратило Неймар в Челси


Обещание да стане "футболния Майкъл Джордан" едва не пратило Неймар в Челси

1656 0

Майкъл Джордан е разпознаван в световен мащаб като една от най-големите икони в спорта. Освен че е най-добрият баскетболист за всички времена, той направи и невероятна марка (Air Jordan), която генерира милиарди ежегодно. Негово въздушно превъзходителство стана първият спортист-милиардер, а през 2010 година едно обещание, обвързано с неговия образ, едва не праща Неймар в Челси.

Техническият директор на лондончани Майкъл Еменало е направил всичко по силите си, за да вземе бразилската перла тогава. В публикация на Guardian се разкрива цялата операция, като шефът на "сините" се е срещнал лично с бащата на играча в Ню Йорк. На тази среща той е дал обещание, че Челси ще превърне Неймар във футболния Майкъл Джордан.

Нападателят е бил готов на тази крачка, но тогава се е намесил президентът на Сантос - Луис Алваро де Оливейра Рибейро, който категорично е отхвърлил оферта от 30 милиона паунда. Освен това лондончани са настоявали трансферът да бъде финализиран незабавно, а желанието на клуба е било Неймар да остане поне още един два сезона в състава.

Така се проваля един от трансферите, който можеше да промени футболната карта. Година по-късно Сантос отхвърля оферта от 38 милиона паунда от страна на Реал Мадрид, а в края на 2011 Ней подписва предварителен договор с Барселона. В крайна сметка, сагата около името му приключи през лятото на 2013, когато той най-накрая се озова на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички