Куриоз: Съдията на Челси - Лестър попадна в задръстване и закъсня за мача, наложи се да го сменят

Куриозен момент беляза началото на двубоя от втория кръг на английската Висша лига между Челси и Лестър. Буквнално минути преди старта на мача, ръководството на срещата трябваше да вземе решение да смени главния арбитър на срещата с четвъртия съдия в мача.

Причината за това действие е невъзможността на главния съдия Греъм Скот да стигне навреме за мача на "Стамфорд Бридж". Скот е попаднал в задръстване по пътя си към стадиона, поради което е щял да закъснее за официалния старт на срещата, а това е наложила той да бъде заменен.

В България ги плюят, в Европа ги възхвалят - що е то?

В България ги плюят, в Европа ги възхвалят - що е то? Навярно ви се струва лесен отговорът на тази гатанка. И да не ви е дошло на ум, то снимкат...

На негово място е включен четвъртият съдия в мача Оливър Лангфорд, за когото това е дебют във Висшата лига. Що се отнася до "закъснелия" Греъм Скот, вчера той бе отговорен за работата на ВАР по време на мача Манчестър Сити - Тотнъм, като в самия край на срещата 51-годишният съдия отмени гол на Габриел Жезус, с което лиши домакините от победа.

След 22 минути игра резултатът на "Стамфорд Бридж" е 1:0 в полза на домакините след гол на Мейсън Маунт. Междувременно легенда на Челси обяви край на кариерата си (подробности четете тук).

 

Още по темата

Please select answer!