Купи го за 40 млн. евро, за да го дава 5 години под наем - Челси се отърва от страшно разочарование


Купи го за 40 млн. евро, за да го дава 5 години под наем - Челси се отърва от страшно разочарование
Снимка: Getty Images

3369 0

Ръководството на Челси разкри, че официално се разделя с едно от големите трансферни разочарования, макар те да са цял куп на "Стамфорд Бридж" през последните години. 

Става въпрос за 28-годишния полузащитник Тиемуе Бакайоко, който бе привлечен от Монако през лятото на 2017 г. срещу 40 милиона трансферна цена, но последваха пет сезона под наем извън Челси.

Така на практика той завърши периода си със столичаните след едва 43 двубоя, в които се отчете с 3 гола и още толкова асистенции. Той обаче не се е състезавал за клуба от пролетта на 2018 г. 

Французинът прекара под наем два периода в Милан, един в Наполи, а сравнително още в началото се завърна при "монагаските".

Бъдещето на дефанзивния играч

Нито един от отборите обаче не реши да го привлече за постоянно и така Бакайоко сега ще трябва да си търси нов отбор. Неговият договор дори бе до 2024 г., но от "Стамфорд Бридж" решиха да го прекратят предсрочно. 

Трябва да се отбележи, че портала Transfermarkt му постави най-висока цена при трансфера в Челси (40 милиона), но сега тя е занижена до крайна степен - достига едва 2 милиона и половина евро.

Вижте кои са другите играчи, с които Челси планира да се раздели!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички