След дузпи Тотнъм и Моуриньо отстраниха Челси на Лампард


След дузпи Тотнъм и Моуриньо отстраниха Челси на Лампард
Снимка: Getty Images/Gulliver

4711 0

Тотнъм и Челси оправдаха очакванията за интересен 1/8-финален сблъсък за Купата на Лигата. В редовното време двата тима завършиха 1:1, като се стигна до дузпи. Там единствено Мейсън Маунт сгреши при последната пета дузпа, което осигури успеха на "шпорите". Преди това в двубоя се разписаха Тимо Вернер, чието попадение бе дебютно за Челси и Ерик Ламела за 1:1 в 84'.

Срещата започна с по-силни минути за Челси, като "сините" владееха повече топката. Първият удар в 15' бе дело на Мейсън Маунт, но не бе никак точен, а малко след него и Хъдсън-Одой. 4 минути след това гостите успяха да открият резултата. Аспиликуета прати топката към границата на наказателното поле, където бе Тимо Вернер. Той стреля плътно и силно, за да отбележи първия си гол с екипа на Челси.

В 23' Фернандеш нахлу опасно в наказателното поле, но Курт Зума успя да избие топката от краката му в последния момент. В 35' Едуард Менди реагира блестящо, за да откаже Ерик Ламела, който си освободи пространство в наказателното поле и стреля бързо към долния ляв ъгъл, което бе и последното по-опасно положение за първата част.

Втората част започна доста по-добре за "шпорите". В 50' Серхио Регилон стигна до топка в наказателното поле и нанесе страхотен удар към левия ъгъл. Едуард Менди обаче го очакваше и направи брилянтно спасяване. В 53' домакините имаха претенции за дузпа, но реферът бе на отлична позиция и остави играта да продължи.

Атаките на Тотнъм продължиха, но защитата на Челси бе достатъчно организирана, за да пресече опасностите. В 58' Аспиликуета стреля, но високо над вратата.  В 71' Регилон стреля с глава, но не успя да нацели добре топката. Малко след това последва шут на Вернер, който беше спасен от Лорис.

В 76' Хъдсън-Одой пробва да се разпише, но ударът му прелетя над вратата. Веднага след това се стигна до доста любопитна ситуация, която ядоса Моуриньо. Оказа се, че причината е Ерик Дайър, който напусна терена, за да отиде до тоалетната. Малко след това защитникът се върна в игра, а мениджърът - на пейката. В 84' Ерик Ламела успя да изравни резултата, след като бе оставен сам от защитата на "сините". Той се възползва от центриране в наказателното поле и от близо разстояние се разписа - 1:1. Това и бе достатъчно, за да се премине към дузпите, които ще решат победителя.

ДУЗПИ

Ерик Дайър изпълни първата дузпа успешно без никакво колебание при изпълнението. Ейбрахам също бе безкомпромисен за равенство при дузпите. Ламела и Аспиликуета също не сгрешиха. Хойберг и Жоржиньо също не позволиха някой от отборите да си осигури предимство. Емерсон, Моура, Кейн продължиха с перфектните изпълнения, но Мейсъм Маунт изпусна последната пета дузпа за Челси, което бе достатъчно за победата на Тотнъм.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Алдервейрелд, Дайър, Танганга, Орие, Жедсон, Ндомбеле, Сисоко, Регилон, Бергвайн, Ламела

 Челси: Менди, Аспиликуета, Зума, Томори, Чилуел, Жоржиньо, Ковачич, Хъдсън-Одой, Маунт, Вернер, Жиру

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Шпорите" имат победа, равенство и загуба в първите си три мача от Висшата лига, а програмата им е изключително натоварена, защото само след два дни (01.10) играят плейоф за влизане в груповата фаза на Лига Европа срещу Макаби Хайфа, а три дни след това (04.10) имат тежко гостуване на Манчестър Юнайтед в първенството.

Така в рамките на седмица футболистите на Моуриньо ще изиграят не три, а цели четири двубоя, като всеки от тях е важен. Подобно на днешния си съперник, "сините" от Лондон влизат в дербито на града с неубедителна форма от Висшата лига - също победа, реми и поражение от три двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички