Куп арести след горещото дерби между Лийдс и Манчестър Юнайтед


Куп арести след горещото дерби между Лийдс и Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1287 0

Полицията в Лийдс обяви, че са задържани девет души след дербито между местния отбор и Манчестър Юнайтед в неделя. Срещата на "Еланд Роуд" се игра при изключително лошо време, но въпреки това трибуните бяха пълни с феновете и на двата отбора.

При третия гол на Манчестър Юнайтед привърженик на домакините хвърли предмет, който уцели нападателя на гостите Антъни Еланга. Шведският национал успя да завърши мача, въпреки удара в главата, и дори вкара гола за крайното 4:2.

Съперничеството между Лийдс и Манчестър Юнайтед е едно от най-горещите в Англия и подобни инциденти са се случвали и преди, заради което полицията бе на крак.

"Срещата премина без големи безредици, но имаше няколко инцидента в центъра на Лийдс и още няколко по време на самия мач", казаха от полицейското управление в Западен Йоркшир.

"Полицаите бяха инструктирани да прекъсват своевременно всяка конфликтна ситуация и да арестуват виновните за нея, което да предпази от по-сериозни безредици. По-голямата част от привържениците на двата отбора се държаха подходящо за случая, но се надяваме, че сме отправили послание и за в бъдеще", заяви още зам.-шефът на полицейското звено Ръс Фостър.

От Футболната асоциация на Англия обявиха, че разследват случая с Еланга, а мениджърите на двата отбора - Марсело Биелса и Ралф Рангник, осъдиха случилото се. След двубоя с Лийдс Манчестър Юнайтед може да се похвали с най-резултатната пейка в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички