Изненадващ герой измъкна Манчестър Юнайтед от кошмар в люто дерби с Лийдс


Изненадващ герой измъкна Манчестър Юнайтед от кошмар в люто дерби с Лийдс
Снимка: Getty Images

5306 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед спечели гостуването си на Лийдс с 2:4 в "дербито на розите" от 26-ия кръг във Висшата лига. "Дяволите" пропиляха аванс от два гола в рамките на само две минути, но "златна" резерва успя да ги изведе до победата.

Лийдс започна по-силно срещата, но Юнайтед пръв създаде чиста голова ситуация в мача, след като Кристиано Роналдо стреля на два метра от вратата, но не успя да вкара (ВИДЕО). Все пак няколко минути по-късно капитанът Хари Магуайър вкара с глава, засичайки центриране от корнер.

В петата минута на добавеното продължение на първата част "дяволите" вкараха втори гол чрез Бруно Фернандеш, който също се разписа с глава. В началните минути на втората част обаче Лийдс бе окрилен от привържениците си и в рамките на по-малко от две минути изравни резултата.

Първо Родриго вкара феноменален шедьовър, който определено е кандидат за гол на сезона (ВИДЕО), а след това бившият "дявол" Даниел Джеймс даде асистенция за Рафиня, който направи резултата 2:2, пращайки домакинските фенове в невиждан екстаз.

В средата на полувремето Ралф Рангник извърши двойна смяна, пускайки в игра Фред и Антони Еланга. И двете резерви изиграха ключова роля, като в 70' бразилецът вкара за 2:3, а в 89' 19-годишният Еланга уби интригата и не пропусна да подразни домакинските привърженици, с които имаше закачка още при гола на Фред.

Така Манчестър Юнайтед затвърди четвъртата си позиция във Висшата лига с актив от 46 точки - с четири по-малко от третия Челси, който е с мач по-малко. Петият Уест Хям пък е на четири точки зад "червените". Лийдс записа третата си загуба в последните четири мача и заема 15-о място с 23 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути Лийдс притисна своя съперник, окрилен от домакинските привърженици. Още в петата минута Джак Харисън можеше да открие резултата, но негов удар при опасна атака на домакините излезе в аут. В средата на полувремето пък Адам Форшоу стреля мощно в наказателното поле, но Де Хеа изби.

В 27-ата минута Манчестър Юнайтед стигна до първата си чиста ситуация за гол, но тя не бе реализирана. Пол Погба действа отлично на левия фланг, където успя да елиминира противников играч и да нахлуе в наказателното поле. Последва подаване успоредно на голлинията за Кристиано Роналдо, който засече топката от непосредствена близост до вратата, но ударът му бе в обсега на вратаря Меслие, който спаси (ВИДЕО).

В 34-ата минута "дяволите" все пак поведоха в резултата. След центриране от корнер на Люк Шоу защитата на Лийдс се пропука и бе позволено на Хари Магуайър да нанесе удар с глава от непосредствена близост, който не остави шансове за реакция на вратаря на домакините - 0:1!

Главният арбитър даде шест минути добавено продължение на първата част, а в самия край на продължението Юнайтед стигна до второ попадение. След бърза контраатака, при която се включи и Виктор Линдельоф, Джейдън Санчо предостави меко центриране за Бруно Фернандеш в наказателното поле, който успя да нанесе удар с глава и да се разпише - 0:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още с подновяването на играта Лийдс показа, че не се е отказал от мача. И натискът на домакините не закъсня - в 53-ата минута Родриго вкара феноменален гол с удар, който бе отправен в близост до тъчлинията - 1:2! Само минута по-късно равенството вече бе факт - след бясна атака Даниел Джеймс намери Рафиня на далечната греда, който засече в мрежата на Де Хеа - 2:2!

Манчестър Юнайтед все пак се съвзе от първоначалния шок и отново си върна преднината в мача. В 70-ата минута появилият се като резерва Фред се включи много добре в предни позиции, където взаимодейства с Джейдън Санчо. Английското крило изведе Фред на стрелкова позиция в наказателното поле и бразилецът се разписа - 2:3!

В 88-ата минута Манчестър Юнайтед затвори мача с четвърто попадение. "Дяволите" хванаха отбраната на Лийдс неподготвена, след като Бруно Фернандеш овладя и елиминира противников играч с отлична техника. Последва подаване на португалеца към 19-годишния Антони Еланга, който с премерен удар преодоля вратаря на Лийдс - 2:4!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лийдс: Меслие, Айлинг, Йоренте, Струйк, Далас, Кох, Джеймс, Форшоу, Клих, Харисън, Родриго

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактомини, Погба, Бруно Фернандеш, Лингард, Санчо, Роналдо

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Съперничеството между Лийдс и Манчестър Юнайтед има вековна история, като е продиктувано най-вече от историческата вражда между регионите на двата тима. Двубоите с Манчестър Юнайтед винаги са имали по-различен заряд за местните привърженици на Лийдс, които не крият неприязънта си към "дяволите".

Лийдс е в незавидна форма през този сезон, заемайки 15-о място. Момчетата на Марсело Биелса обаче ще искат да объркат плановете на Манчестър Юнайтед в битката за топ 4 във Висшата лига, като зарадват привържениците си с положителен резултат на "Елън Роуд".  Биелса обаче няма да може да разчита на играчи като Патрик Бамфорд и Калвин Филипс, което е сериозна липса.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА СБЛЪСЪКА ЛИЙДС - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички