Кръгъл червен картон бе показан във ФА Къп - каква е историята му? (СНИМКИ)


Кръгъл червен картон бе показан във ФА Къп - каква е историята му? (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1292 0

Безспорно един от най-вълнуващите мачове от кръга във ФА Къп бе този на Рексъм (отборът на холивудската звезда Райън Рейнолдс) срещу Шефилд Юнайтед. Двата отбора завършиха при зрелищно равенство 3:3.

Вторият в класирането на Чемпиъншип поведе във 2-рата минути с МакБърни, но изненадващо бе обърнат в началото на второто полувреме с голове на Джоунс (50') и О'Конър (61'). Норууд изравни в 65-ата минута, но Мълин отново изведе Рексъм напред (86'), след като отборът остана с човек повече през 71-вата минута.

В последните секунди от мача - в петата минута от добавеното време, Игън вкара за Шефилд, за да оформи крайното 3:3 и да предизвика преиграване. Неговият отбор се измъкна трудно от ситуация, в която бе оставен с човек по-малко.

Любопитното обаче при червения картон на Даниел Джебисън бе, че той бе в кръгла форма, а не правоъгълна. Това накара много фенове да се замислят за причината. Намираме я и в специален форум за съдии.

"Кръглият и овалният картон бяха поначало въведени, за да са в помощ на футболисти, които не различават цветовете. Като плюс на картона е и че съдията може да го вади по-бързо и безпроблемно, като го различава от формата на жълтия" - пише там.

Някои фенове в социалните мрежи дори си припомниха моменти в миналото, когато са го виждали. Съдията от Висшата лига Урая Рени ползваше различните форми на картоните преди години. От 1997 година до началото на 21-ви век той използва кръгли червени картони във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички