Кризата в Челси продължава, Специалния капитулира срещу Порто и Касияс


Кризата в Челси продължава, Специалния капитулира срещу Порто и Касияс

1340 0

Жозе Моуриньо няма да помни с добро завръщането си на стадион "До Драгао", след като Порто удари с 2:1 неговия Челси в мач от 2-ия кръг на Шампионска лига.

Порто държеше инициативата и имаше териториален превес, но в 6’ гостите едва не откриха резултата. Диего Коста комбинира със Секс Фабрегас, който си намери пространство за удар и стреля мощно от около 10 метра, но Касияс успя да спаси своите.

Играчите на Моуриньо продължиха да са по-опасни в офанзивен план, а в 14’ Педро беше изведен сам срещу вратаря. Той пробва удар в долния десен ъгъл, но Касияс отново успя да парира, запазвайки нулевото равенство.

Постепенно „драконите” си върнаха превъзходството, но защитата на Челси действаше добре. Това доведе до удари от средна и далечна дистанция, които обаче не носеха успех.

Нещата обаче се промениха в 38’.  Брахими се подигра с Педро и Бранислав Иванович, нахлу в наказателното поле и стреля силно. Бегович успя да спаси с една ръка, но при добавката Андре Андре не сбърка и даде аванс на португалския колос.

В добавеното време обаче гостите съумяха да изравнят. Коста беше фаулиран близо до границата на наказателното поле, като с изпълнението се нагърби Вилиан. Той стреля във вратарския ъгъл, но Касияс беше хванат в крачка, а рзултатът беше изравнен – 1:1

Челси изостри играта, но в 51’ лондончани отново трябваше да капитулират. При центриране от корнер Иванович изпусна Майкон, а Бегович не се намеси добре и топката попадна във вратата – 2:1 за „драконите”.

Едва две минути по-късно равенството можеше да бъде възстановено, след като Диего Коща пробва удар от границата наказателното поле, КАсияс остана под топката, но тя разтресе горната греда на вратата му – шанс за Порто.

Последваха много силни 10 минути за "драконите", които пропуснаха да решат всичко в мача. На два пъти Брахими и Абубакар се озоваха на добри позиции в наказателното поле, но бяха парирани със сетни усилия от Бегович и защитниците пред него. Самият вратар отрази два удара и съхрани шансовете на своите в мача.

Моуриньо реагира на натиска на Порто и пусна Кенеди и Матич на терена, а по-рано се бе появил и Еден Азар. В 74' лондончани можеха да стигнат до изравняване, като при корнер Иванович беше изпуснат от бранителите, но ударът му с глава мина встрани от вратата.

В 81' резултатът можеше да набъбне до 3:1, когато при ново центриране от корнер Майкон беше изпуснат. Ударът му обаче този пък срещна гредата, а след това Бегович изби точно преди Абубакар да вкара във вратата.

В края на двубоя Челси имаха основателни претенции за дузпа, след като защитник на Порто игра с ръка в наказателното поле, спирайки голова акция на Коща. Сигнал обаче не последва, а секунди по-късно "драконите" се поздравиха с успеха - 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички