Кристъл Палас зашлеви звучен шамар на Манчестър Сити насред "Етихад"


Кристъл Палас зашлеви звучен шамар на Манчестър Сити насред "Етихад"
Снимка: Getty Images

1477 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити претърпя неочаквано поражение от Кристъл Палас с 0:2 като домакин в мач от десетия кръг на Висшата лига. Уилфрид Заха даде аванс на лондончани Аймерик Лапорт си изкара директен червен картон в края на първата част, а Конър Галахър се разписа в края на мача.

Още в шестата минута "орлите" шокираха своя домакин, като Заха се разписа във вратата на Едерсон. В следващите минути Сити не намери път към вратата на съперника, а в продължението на първата част тимът остана с човек по-малко, след като Лапорт получи директен червен картон.

В 60-ата минута Габриел Жезус вкара гол за "небесносините", но попадението бе отменено поради засада. До края за Сити се оказа трудна задача да изравни резултата в намален състав. В 88-ата минута пък Галахър вкара втори гол за Палас и оформи крайното 0:2.

По този начин Манчестър Сити изостана от лидера Челси и вече е на пет точки от първото място. Възпитаниците на Пеп Гуардиола заемат третото място с 20 пункта, като записаха втора загуба през сезона. Палас пък се изкачи до 13-ото място с 12 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички