Кристъл Палас спря Манчестър Юнайтед към върха на Висшата лига след гол в добавеното време (ВИДЕО)


Кристъл Палас спря Манчестър Юнайтед към върха на Висшата лига след гол в добавеното време (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4213 0

Вдъхновеният Манчестър Юнайтед загуби две точки и остана зад Манчестър Сити в класирането на Висшата лига, след като завърши при равенство (1:1) като гост на Кристъл Палас. 

"Червените дяволи" започнаха по страхотен начин двубоя и натиснаха съперника в самото начало, но попадението на Бруно Фернандеш падна чак в 44' на срещата. Преди това домакините бяха спряни от феноменалния Давид де Хеа. 

Втората част започна с устрем на Юнайтед, но в последните 20 минути Палас беше тима, който повече търсеше попадението, което падна в първата минута на добавеното време. В голмайстор се превърна Майкъл Олиз, който отбеляза от пряк свободен удар един от най-красивите голове за сезона. 

За манчестърци лошите новини не свършват до тук, след като Каземиро получи 5-ия си жълт картон и ще пропусне ключовия сблъсък срещу Арсенал през идния уикенд. Юнайтед е с 39 точки и на третото място в класирането, докато Палас са на 12-ата позиция. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути на срещата владението бе в полза на гостуващия тим, но до по-опасна ситуация не се стигна. в 4-ата минута Палас имаше шанс за бърза контраатака, но прибързан пас към Заха позволи на защитата на "червените" да се справи и от своя страна да прехвърли топката в половината на домакините. Там, обаче, отново имаше неразбирателство в граденето на атаката и до попадение не се стигна. Минути по-късно Рашфорд имаше възможност да се откъсне в наказателното поле на съперника, но в ляво от вратата. След като стигна до аут линията топката му бе отнета. Кристъл Палас оцеля и в 10-ата минута, след като и Рашфорд и Вергхорст се разминаха с топката при центриране на Бруно Фернандеш.

Люк Шоу имаше шанс да отбележи втори гол за сезона с екипа на Юнайтед. Защитата на домакините го бе оставила напълно непокрит и той трябваше да пробва с воле в лято от вратата да оплете топката в мрежата, но ударът му мина много неточно. Лисандро Мартинес получи удар в средата на първата част и се наложи да бъде превързан, но все пак се завърна на терена за "червените дяволи". В 30-ата минута първият си по-опасен удар направи и новото попълнение Вегхорст. Той засече с глава центриране от Люк Шоу, но топката мина над напречната греда. Първият точен удар към една от двете врати падна в 38' и бе дело на Антони, но стражът се справи без проблем. Съвсем неочаквано в 40' на срещата Едуар от състава на Палас имаше шанс да отбележи от далечна дистанция, но Де Хеа бе на точното място и изби топката в гредата, а след това в последвалия корнер не се случи нищо опасно. 

ГОЛ! По-атакуващата игра на Юнайтед през това полувреме даде своите плодове в самия край. Фернандеш получи страхотна топка на дъгата на наказателното поле от Кристиан Ериксен и абсолютно сам не сбърка. 

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Юнайтед започна второто полувреме по начина, по който завърши първото - ударно. Отново пред Бруно Фернандеш се откри шанс за гол, но този път защитник на домакините блокира мощния шут на португалеца. Секунди по-късно бе показан и първия жълт картон в срещата, а футболистът бе Лисандро Мартинес, който влезе много грубо в краката на съперник. Последваха минути на затишие, тъй като имаше контузен футболист, а малко след това и нахлуване на терена от страна на фен, който съвсем необезпокояван си направи селфи с Каземиро. В 67' Едуард имаше претенции за наказателен удар за своя тим, но такъв не бе отсъден, а в последствие се видя, че нарушение срещу нападателя не е имало. В 72' пък гостите изразиха претенциите си за дузпа, след като Крис Ричардс накара МакТоминей да се строполи в наказателното поле, но те отново останаха неоснователни.

Невероятна възможност за изравняване на резултата за Палас се откри в 76', но отново Давид де Хеа се намеси впечатляващо и решаващи за Юнайтед. Домакините определено вдигнаха темпото и в последните минути "червените" трябва да се отбраняват.

ГОЛ! В 91' Палас нанесе своя удар. Голмайстор за домакините стана Майкъл Олиз след феноменален гол от пряк свободен удар, който не остави шансове на Де Хеа. Определено ще бъде претендент за гола на сезона.

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Кристал Палас: Гуатиа - Клайн, Ришардс, Гехи, Мичъл - Дьокуре, Хюз - Олиз, Матета, Заха - Едуард

Манчестър Юнайтед: Де Хеа - Шоу, Мартинес, Варан, Уан-Бисака - Ериксен, Каземиро - Рашфорд, Фернандеш, Антони - Вегхорст

Преди мача:

Възпитаниците на Ерик тен Хаг навлизат в оптимална форма за разгара на сезона и преди двубоя са на четвърто място, но и с точка зад втория - Манчестър Сити. По този начин те може да достигнат до втората позиция при успех, докато домакините са 12-и с 22-точки.

"Червените дяволи" са във форма от 7 поредни победи и общо 8 в последните 10 срещи във всички турнири, като в останалите два мача отстъпиха. Те обаче нямат успех като гост на днешния си противник от лятото на 2020-а. 

Тен Хаг не може да разчита на минимум четири играчи, сред които са Далот, Санчо, Туанзебе и Ван де Беек, докато Марсиал е под въпрос. При домакините МакАртър и Фъргюсън изглеждат като сигурно пропускащи, докато Андерсен е под въпрос.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички