Кристъл Палас и Арсенал поделиха точките в емоционално лондонско дерби


Кристъл Палас и Арсенал поделиха точките в емоционално лондонско дерби
Снимка: Gulliver/GettyImages

1070 0

Отборите на Кристъл Палас и Арсенал завършиха наравно в откриващия мач от 22-рия кръг на Английската Висша лига. Двубоят на „Селхърст парк“ завърши при резултат 1:1. Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата в началото на първата част, но през второто полувреме Джордан Аю изравни. В средата на вторите 45 минути пък Обамеянг получи червен картон.

Арсенал започна по-настоятелно двубоя и бързо достигна до гол. „Артилеристите“ откриха резултата в 12-тата минута след много добре организирана атака. Топката се озова в Месут Йозил, който намери Лаказет, а французинът на свой ред изведе чудесно Пиер-Емерик Обамеянг, който не остави никакви шансове на Висенте Гуаита – 0:1!

Арсенал продължи да атакува след гола, но не успя да достигне до второ попадение, като Пепе имаше добра възможност, но не успя да нанесе удар към вратата на Палас. Към средата на първата част обаче нещата на терена се обърнаха и домакините станаха по-активният отбор. До края на полувремето те натиснаха, но не успяха да достигнат до добра ситуация за отбелязване на гол.

Натискът на Кристъл Палас продължи и през втората част и това даде резултат. В 54-тата минута домакините достигнаха до равенството. Макс Майер подаде топката в наказателното поле, след което Шейку Коайте и спря, Джордан Аю стреля и след рикошет в крака на Давид Луис кълбото се озова в мрежата на „топчиите“ – 1:1! Малко след гола Арсенал отново имаше шанс да излезе напред, но удар с глава на Давид Луис мина малко над вратата на Палас. В 68-мата минута проблемите за Арсенал се задълбочиха, след като голмайсторът Обамеянг получи червен картон за грубо влизане в краката на Макс Майер. Първоначало съдията Пол Тиърни му показа жълт картон, но след преразглеждане с ВАР цветът на картона бе сменен на червен.

В 78-мата минута Джеймс Томкинс стреля с глава пред вратата на Лено и топката бе изчистена от голлинията от Сократис. В 83-тата минута Никола Пепе беше много близо до втори гол за Арсенал в срещата, но негов удар се отби в гредата и попадна във вратаря Гуаита. До края на срещата повече голове не паднаха и двата тима поделиха точките.

Равенството означава, че двата тима запазват позициите си във временното класиране в Премиър лийг. Кристъл Палас събира актив от 29 точки и е на 9-тото място в подреждането, докато Арсенал е точно след тях в подреждането и вече е с 28 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички