Край на серията: Тотнъм получи звучен шамар в лондонското дерби срещу Кристъл Палас


Край на серията: Тотнъм получи звучен шамар в лондонското дерби срещу Кристъл Палас
Снимка: Getty Images

1796 0

Стопроцентовият от началото на сезона в Англия Тотнъм допусна първо поражение през кампанията в лондонското дерби срещу Кристъл Палас. В отсъствието на Хю-Мин Сон "шпорите" бяха бледо копие на себе си и напълно заслужено загубиха срещата с 0:3.

Това бе първа победа за домакините през сезона, а техният треньор Патрик Виейра, който дълги години играеше в Арсенал, със сигурност може да е доволен от трите точки срещу вечния враг на "артилеристите"!

Не бяха изминали и 12 минути от началото на двубоя, когато Нуно Ешпирито Санто трябваше да направи принудителна смяна - в игра се появи Джо Родън на мястото на контузилия се основен защитник на Тотнъм Ерик Дайър. 

До края на полувремето нямаше много интересни епизоди на терена, като само в неговия край Уго Лорис трябваше да се намесва решително след удар на Конър Галахър. 

Около час след началото на мача "шпорите" останаха с човек по-малко, след като Танганга влезе остро в краката на противников играч и си заслужи втори жълт и съответно червен картон

В 67-ата минута Джордан Аю бе близо до гола, но Деле Али застана на пътя на топката и запази двете нули на таблото. Пет минути по-късно Регилон изчисти топката пред голлинията. 

Натискът на Палас все пак даде резултат малко след това и главният рефер Джонатан Мос отсъди дузпа, след като кълбото срещна ръката на Бен Дейвис. Зад топката застана Уилфред Заха и с удар в средата на вратата изведе тима си напред - 1:0 за Кристъл Палас!

В 84-ата минута току що влезлият на смяна Одсон Едуард покачи на 2:0 с премерен удар в долния ляв ъгъл на Лорис. Попадението му падна само 27 секунди след като се появи на терена, заменяйки Кристиан Бентеке!

В заключителните секунди на двубоя Палас вкара и трети гол! Той отново бе дело на Одсон Едуард, който бе оставен непокрит около точката на дузпата и оформи крайното 3:0...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички