Край на сагата! Челси официално започва нова ера от днес


Край на сагата! Челси официално започва нова ера от днес
Снимка: Getty Images

1481 0

Край на сагата! Челси официално има нов собственик! От клуба потвърдиха, че „сините“ от Лондон са с нов благодетел в лицето на консорциум, начело с американския бизнесмен Тод Боели.

Новият собственик от своя страна вече обеща да  надгради над „забележителната история на успехи“ на тима. Консорциумът на Боели склони на сделка да закупи Челси от Роман Абрамович за 4.25 млрд. долара на 7 май, а продажбата днес бе официално финализирана.

За нас е чест да станем новите собственици на Футболен клуб Челси. Всички сме готови на 100% да се влагаме максимално за клуба всеки ден“, каза Боели пред официалния сайт на лондончани.

Закупуването на Боели слага край на 19-годишния престой на Абрамович на ръководния пост като собственик на Челси, след като руснакът обяви клуба за продан през март. Олигархът бе санкциониран от британското правителство за предполагаемите си взаимоотношения с президента на Русия Владимир Путин след инвазията на Украйна.

Съ-собственикът на бейзболния Ел Ей Доджърс Боели се прицели в достигането на успехите на Челси под ръководството на Абрамович, включително пет титли на Висшата лига и два трофея от Шампионската лига сред 19-те големи купи във витрината на лондонския клуб.

Нашата визия като собственици е ясна – искаме да накараме феновете да се гордеят. Наред с нашата ангажираност и отдаденост за развитие на школата и привличането на най-добрите таланти, нашият план за действие е да инвестираме в клуба в дългосрочен план и да надградим над забележителната история на успехи на Челси“, допълни американският бизнесмен.

Челси оперира под специален лиценз от правителството, който щеше да изтече на 31 май, ако Боули не бе успял да финализира сделката по продажбата. Това щеше да постави бъдещето на клуба под сериозна въпросителна, но сега те спокойно могат да очакват началото на следващия сезон. Консорциумът на Боули се нуждаеше от одобрение от Висшата лига, правителството на Великобритания и португалските власти – Абрамович има португалско гражданство, преди продажбата да бъде официализирана. 

Лично аз бих искал да благодаря на министри и други ръководни лица в британското правителство, и във Висшата лига, за цялата им работа в осъществяването на тази продажба“, завърши новият собственик на „сините“.

Вижте още новини за Челси:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички