Абрамович на изпроводяк: Беше чест да бъда част от този клуб


Абрамович на изпроводяк: Беше чест да бъда част от този клуб
Снимка: Getty Images

1417 0

Руският олигарх Роман Абрамович направи последно обръщение към всички, свързани с Челси, след като от понеделник официално лондонския клуб ще има нов собственик в лицето на Тод Бьоли.

Ето становището на Абрамович:

"Беше чест за цял живот да бъда част от този клуб - бих искал да благодаря на всички минали и настоящи играчи, служители на клуба и, разбира се, фенове за тези невероятни години", заяви Абрамович в изявление на сайта на Челси.

"Изминаха почти три месеца, откакто обявих намерението си да продам ФК Челси. През това време отборът работи усилено, за да намери точния собственик за ФК Челси, който да бъде най-добре позициониран, за да изведе клуба успешно в следващата му глава от историята. Собствеността на този клуб идва с голяма отговорност. Откакто дойдох в Челси преди близо 20 години, бях свидетел от първа ръка какво може да постигне този клуб", добави той.

"Целта ми беше да гарантирам, че следващият собственик има мислене, което ще даде възможност за успехи на мъжкия и женския отбор, както и волята и стремежа да продължат да развиват други ключови аспекти на клуба, като Академията и фондацията на Челси. Радвам се, че това търсене приключи успешно. Докато предавам Челси на новите му шефове, бих искал да им пожелая най-големите успехи, както на терена, така и извън него", заяви още Абрамович.

"Горд съм, че в резултат на съвместните ни успехи милиони хора ще се възползват от новата благотворителна фондация, която се създава. Това е наследството, което създадохме заедно", допълни той.

88 дни, след като Абрамович официално обяви "сините" за продажба, милиардерът Бьоли е готов да поеме поста след 48 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички