Конте е категоричен - ще държи Сеск на пейката, докато не заиграе добре в защита


Конте е категоричен - ще държи Сеск на пейката, докато не заиграе добре в защита
Снимка: Guliver/GettyImages

1890 0

През миналия сезон Челси допусна 55 гола във всички турнир, като голяма част от тях се дължаха на двете ключови звена - двойката дефанзвини полузащитници и двойката централни бранители. Сеск Фабрегас беше един от най-добрите в състава на лондончани, що се отнася до изграждането на атаките, но в защита беше пълна нула. И това не е останало незабелязано от Антонио Конте.

Италианският мениджър подсказа, че няма намерение да пуска Сеск сред титулярите, докато бившият ас на Арсенал не покаже същата отдаденост към защитната фаза на играта, както другите футболисти на клуба.

ЗАЩИТНИК ОБЕЩА НА БОЛТ: ЩЕ ТЕ СМАЧКАМ НА 100 МЕТРА!

"Сеск е в моите планове, както и в тези на Челси. Той работи много здраво и се подобрява в много аспекти, както и в различните ситуации в защита", започна Конте преди двубоя с Ливърпул.

"Трябва обаче да избера 11 футболисти. Ако стане така, че избера Фабрегас, някой друг ще трябва да седне на пейката, а искам да виждам същата нагласа и поведение от Сеск", допълни той и даде за пример Оскар. 

"Оскар е добър играч, притежава страхотна техника и работи много добре и в двата аспекта на играта - в нападение и в защита".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички