Константно посредствени: Манчестър Юнайтед с ново разочарование


Константно посредствени: Манчестър Юнайтед с ново разочарование
Снимка: GettyImages

3699 0

Манчестър Юнайтед отново показа много добра игра и много силно представяне, но само през първото полувреме и за 3-и пореден двубой във всички турнири не успя да спечели среща, която контролираше. В мач от 25-ия кръг на Висшата английска лига "червените дяволи" завършиха 1:1 срещу Саутхямптън и демонстрираха типичните за тима слабости. 

През първото полувреме Манчестър Юнайтед поведе с гол на Санчо в 21', но не това направи най-сериозно впечатление. Домакините изпуснаха редица ситуации, а най-скандалният пропуск дойде от Кристиано Роналдо, чиито изяви през 2022 година са изключително слаби. 

През втората част Адамс изравни след грешка в отбраната на "Червените дяволи", при която Шоу покри засадата при подаването към нападателя. Нервите на домакините пък не издържаха, като в последните 15 минути не се игра особено много футбол, като преобладаваха разправиите със съдията и честите нарушения. 

"Червените дяволи" записаха второ поредно равенство в лигата, както и трето във всички турнири. "Светците" пък пропуснаха да осъществят пълен обрат, подобен на този през седмицата срещу Тотнъм. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите 3 минути имаше две интересни центрирания в наказателното поле и на двата отбора. Първо Броя пусна остра топка към малкия пеналт, където Де Хеа подсказа на Далот да не играе с топката и да я остави да излезе от терена. В следващото нападение Рашфорд опита полуцентриране/полуудар, като топката мина с малко встрани от вратата. 

В 6' се откри най-добрата възможност за "червените дяволи", след като хванаха "светците" на контраатака. Санчо разви страхотна скорост и изведе Роналдо сам срещу вратаря. Също на скорост Кристиано чукна топката встрани от вратаря и стреля към вратата, но ударът му бе много слаб и бавен, като защитник успя да избие на 2 метра пред голлинията. 

След редица пропуски в 21' най-накрая "червените дяволи" най-накрая завършиха успешно атака. Рашфорд беше брилянтно изведен по дясното крило, като Перо го изпусна и той се устреми сам към наказателното поле. Той "издебна" перфектния момент и пусна остър пас към далечната греда, където Питърс не успя да се намеси, а Санчо се разписа за 1:0 - първи гол за играча на "Олд Трафорд" в мач от Висшата лига. 

Саутхямптън установи контрол след 30-ата минута на мача и имаше няколко много опасни атаки. Няколко опасни центрирания бяха трудно избити от защитата на "червените дяволи", а в 40' Армстронг се озова на стрелкова позиция и от 10 метра стреля, но с котешки рефлекс Де Хеа улови топката. 3 минути по-късно Перо направи за смях трима играчи на Юнайтед в наказателното поле и стреля, но отново Де Хеа беше последната преграда пред гола. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

По стар обичай при Рангник, "червените дяволи" започнаха второто полувреме много слабо, като "светците" веднага овладяха играта и проведоха дву-минутна атака, с която успяха да изравнят. Играчите на Ралф Ханзелхютъл "приспаха" опонента си и Елионуси изведе Че Адамс в наказателното поле. С много прецизен удар той прати топката покрай Де Хеа, а Люк Шоу "покри" засадата при паса към нападателя - 1:1. 

В 64' Саутхямптън направи нова "приспиваща" акция, като пред наказателното поле Броя, Адамс и Армстронг разиграха с по едно докосване, като това позволи на крилото да излезе сам срещу Де Хеа. Диагоналният му удар обаче мина над вратата, след като Армстронг заложи на силата в изпълнението си. 

"Червените дяволи" имаха много добри изпълнения през цялото второ полувреме, но Бруно, Роналдо и Рашфорд допуснаха много грешки в решенията си пред и в наказателното поле, като или губеха топката в ситуация 1 срещу 1, или пасовете им бяха посредствени. 

За да подобри атакуващата мощ на тима Ралф Рангник взе важно решение - пусна в игра Еланга, като смени схемата на 4-2-4 в атака и 4-4-2 в защита. Това даде резултат до толкова, че "червените дяволи" генерираха две добри положения - пред Еланга и Рашфрод, но и двете бяха опропастени от нападателите. 

В заключителните минути се игра малко футбол - играчите на "червените дяволи" бяха видимо изнервени, като Погба и Лингаард си изкараха картони, докато "светците" умело бавеха играта във всяка удобна възможност. В края на мача имаше и няколко ситуации пред вратата на Де Хеа, но до удар не се стигна. В 93' пък Магуайър стреля с галва, но Форстър спаси. 

Стартовите състави 

След като в последната среща Кристиано Роналдо започна на пейката, португалецът повежда нападението срещу "светците". В средата на терена пък МакТомини е титуляр, като Фернандеш и Погба оформят триото в средата на терена, като Ралф Рангник е избрал схема 4-3-3. 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Варан, Магуайър, Шоу, МакТомини, Погба, Фернандеш, Санчо, Рашфорд, Роналдо 

Саутхямптън: Форстър, Уокър-Питърс, Беднарек, Салису, Перо, Ромеу, Уард-Праус, Елионуси, Армстронг, Броя, Адамс

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички