Колко голям проблем е липсата на Агуеро за Манчестър Сити?


Колко голям проблем е липсата на Агуеро за Манчестър Сити?
Снимка: Getty Images/Guliver

1422 0

Аржентинският ас на Манчестър Сити Серхио Агуеро ще е най-големият липсващ в 14:30 часа българско време в събота, когато на "Олд Трафорд" неговият тим се изправя срещу Юнайтед в градското дерби.

Основният реализатор е наказан, а и контузен, като това създава леки главоболия на Хосеп Гуардиола, който все още не е взел решение как ще излезе срещу Жозе Моуриньо без най-подвижния нападател в английската Висша лига.

Въпреки това феновете на "гражданите" могат да бъдат спокойни, защото в последните 3 години отборът някак успява да се справи, когато Агуеро не е на терена.

ГУАРДИОЛА vs. МОУРИНЬО - КОЙ Е ПО-ПО-НАЙ?

От 2013 година насам Агуеро е изиграл 80 мача за Манчестър Сити, в които "шумните съседи" имат 50 победи, 14 равенства и 18 загуби, което се изразява в 2.05 точки средно на двубой. В останалите 35 мача, в които той не се е появявал на терена, Сити има 23 победи, 7 равенства и едва 5 загуби. В тези мачове "гражданите" печелят по 2.17 точки средно на двубой.

Разбира се, през годините Манчестър Сити разчиташе на много силни голмайстори, които да "покриват" липсата на Агуеро. През последния шампионски сезон 2013/14, Алваро Негредо и Един Джеко вкараха общо 25 гола, с което помогнаха на своя тим да спечели златните медали.

Също така последния път, когато Сити се изправи срещу Юнайтед без Агуеро, "гражданите" спечелиха с 0:3 на "Олд Трафорд". Тогава два гола отбеляза Един Джеко, а един път точен бе Яя Туре. И двамата обаче няма да играят сега - единият е в Рома, а другият е закотвен на пейката от Хосеп Гуардиола.

КАКВО МУ ЛИПСВА НА ЗЛАТАН?

Дори тези статистики обаче не могат да скрият важната роля, която Агуеро има в Сити. Той е вкарал 7 пъти на Манчестър Юнайтед след трансфера си от Атлетико (Мадрид), а в момента "гражданите" нямат втори изявен голмайстор. Калечи Ихеаначо вкара 14 гола през миналия сезон, но нито един от тях не падна срещу топ отбор в Англия. Вилфред Бони вече го няма, а Лирой Сане е твърде млад, за да поеме ролята на централен нападател в толкова голям мач.

Пред Гуардиола има няколко алтернативи за заместник на Агуеро, като най-вероятно това ще е някой измежду Де Бройне, Стърлинг или Давид Силва - всеки един от тях в ролята на "фалшива деветка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички