Битка №17: Гуардиола срещу Жозе - кой е по-най?


Битка №17: Гуардиола срещу Жозе - кой е по-най?

2699 0

Буквално часове ни делят от поредния епизод на манчестърското дерби във Висшата лига. Този път мачът ще носи и допълнителен заряд, тъй като противопоставя двама от най-добрите треньори в света - Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо, които на всичкото отгоре се и ненавиждат.

Каталунският вестник "Спорт" направи съпоставка между двамата специалисти, за да стане ясно кой доминира в сблъсъците с другия. Оказа се, че това е Гуардиола, и при това доста осезаемо.

Гуардиола като цяло е спечелил 21 титли в кариерата си, докато Моуриньо има само 11 трофея, последният от които - Community Shield с Манчестър Юнайтед.

Статистиката показва, че испанският и португалският специалист са се срещали общо 16 пъти досега, като 7 пъти в срещите е триумфирал Гуардиола, а само 3 пъти – Моуриньо. 6 пъти те са завършвали наравно.

Изминаха 742 дни от последния път, когато двамата кръстосаха шпаги във футболен двубой. Това се случи през 2013 г. в мача за Суперкупата на Европа между Байерн и Челси, в който "баварците" надделяха след дузпи.

Вижте и други опорни точки за сравнение между двамата. Изданието изрично посочва, че се гледа статистиката на двамата, откакто Гуардиола е треньор. Затова не са взети предвид титлата на Моуриньо с Порто и първия му сезон с Челси:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички