Кой се нуждае от Кейн? Тотнъм окупира върха във Висшата лига след успех над Борнемут (ВИДЕО)


Кой се нуждае от Кейн? Тотнъм окупира върха във Висшата лига след успех над Борнемут (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1153 0

Тотнъм постигна победа с 2:0 като гост на Южния бряг над Борнемут в мач от третия кръг на английската Висша лига. В герои за "спърс" се превърнаха Джеймс Мадисън, който реализира първи гол с белия екип и Деян Кулушевски, който вкарва за пръв път от януари 2023-а.

Резултатът бе открит още в 17-ата минута. Папе Сар и Мадисън комбинираха, а за английския национал остана лесното - да вкара топката сам срещу вратаря на домакините - Нето за 1:0. "Спърс" продължи да доминира до края на полувремето и в 37' и 40' Ричарлисон пропусна две отлични положения за гол.

В 57' дойде първият по-сериозен шанс за домакините. Антонио Семеньо стреля силно от границата на наказателното поле, но ударът му профуча до левия страничен стълб и излезе в аут. 

В 63' Дестини Удоджи намери чудесно Деян Кулушевски, а шведът реагира бързо и сложи край на головата си суша с удар от непосредствена близост, който не остави шансове на Нето.

С победата Тотнъм вече е първи във временното класиране с актив от 7 пункта след 3 изиграни мача. Във вторник (29 август) момчетата на Постекоглу ще играят с Фулъм за Карабао Къп. "Черешките" са на 15-ата позиция с 1 точка и голова разлика -4. Те пък ще гостуват на Суонзи във вторник отново в Карабао къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички