Кой е рекордьор по пари за заплати в Англия?


Кой е рекордьор по пари за заплати в Англия?

1955 0

Преди няколко години, докато Роман Абрамович пилееше пари за трансфери и високи заплати, тогавашният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън беше категоричен, че никой няма да изпревари лондончани по сума, която се отделя за годишни заплати.

Само няколко години по-късно тези думи на треньорското величие бяха опровергани, след като излезе статистиката за това кой харчи най-много пари за заплати в Англия.

Начело е именно бившият тим на Фъргюсън - Манчестър Юнайтед, който "издуха" конкуренцията на Сити, Челси, Арсенал и Ливърпул за миналия сезон.

През изминалата кампания, в която 20-кратните шампиони се класираха извън топ 6, ръководството на тима е изплатило 214.8 милиона лири за заплати, а през този сезон тази сума ще бъде още по-голяма след привличането на Ди Мария, Фалкао, Ерера, Блинд и други.

На второ място е другият гранд от Манчестър - шампионът Сити, който е раздал чекове на стойност 205 милиона лири. Чак трети в това подреждане е Челси, който дава "само" 190.5 милиона лири.

Саутхямптън, който в момента е 3-и в класирането, дава едва 47 милиона лири за заплати, което е сред най-ниските суми, давани на играчи в Премиършип.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички