Кой е по-успешен след 32 мача начело на Манчестър Юнайтед: Мойс или Солскяер?


Кой е по-успешен след 32 мача начело на Манчестър Юнайтед: Мойс или Солскяер?
Снимка: Getty Images/Guliver

8180 0

През декември 2018 година Манчестър Юнайтед уволни Жозе Моуриньо, а на негово място временно бе назначен Оле Гунар Солскяер. Сякаш "червените дяволи" се преродиха под ръководството на легендата на тима и заиграха изключително силно, което спечели на бившия голмайстор постоянен мениджърски договор.

От тогава обаче тимът от "Олд Трафорд" отново започна да показва колебания и то сериозни. Непостоянството им от края на миналата кампания се прехвърли и в тази, което се видя лесно в първите три кръга от новия сезон във Висшата лига. Поради тази причина част от привържениците на Юнайтед направиха и статистика между Солскяер и бившият мениджър Дейвид Мойс.

Става въпрос за 32 мача начело на Манчестър Юнайтед, като "talkSport" пише, че норвежецът има 17 победи, 5 равенства и 10 загуби. Той има процент на успеваемост 53,1%, което го нарежда до Луис Ван Гаал, който също има 17 спечелени мача в първите 32 срещи, но също 9 равенства и 6 загуби.

Представянето на Дейвид Мойс обаче е една идея по-добро - 18 победи в 32 мача и 56,3% успеваемост. Най-добрата статистика пък е на Жозе Моуриньо - 21 победи, 6 равенства и 5 поражения. 

Във вчерашния ден пък феновете на Манчестър Юнайтед показаха какво е мнението им за най-скъпия играч в историята на клуба Пол Погба. Снимка от действията на запалянковците може да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички