Когато всеки се страхуваше от Азар: Попадението на белгиеца за Челси, което ни остави без думи (ВИДЕО)


Когато всеки се страхуваше от Азар: Попадението на белгиеца за Челси, което ни остави без думи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2754 0

Еден Азар ще остане в историята на Челси и тази на английската Висша лига като един от най-добрите дрибльори и технични футболисти, показвали уменията си на Острова.

Списикът с изумителните неща, които Азар направи за лондонския гранд е прекалено дълъг, а преди точно 6 години на тази дата (4 февруари 2017 г.) белгиецът направи един от най-великите индивидуални пробиви, които Висшата лига е виждала.

Жертвата на Азар този път бе Арсенал. "Сините" спечелиха лондонското дерби с 3:1 у дома на "Стамфорд Бридж", но срещата ще се запомни с второто попадение в мача - това на белгиеца.

Азар пое топката от центъра на терена, проби сам през защитата на Арсенал и накрая с много елегантен и точен удар матира Петер Чех. След попадението "Стамфорд Бридж" избухна, а Азар попадна в прегръдките на своите съотборници.

Азар бе ключова част от състава на Антонио Конте през 2016/17, който триумфира във Висшата лига. Белгиецът допринесе с 16 попадения в 36 мача за лондонския гранд тогава и завинаги записа името си със златни букви в историята на Челси.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Азар скандализира феновете на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички