Кога започват любимите ни топ 5 първенства на Европа?


Кога започват любимите ни топ 5 първенства на Европа?
Снимка: Getty Images

6037 0

Малко след края на Европейското първенство по футбол 2020 феновете вече са зажадняли за любимия си спорт и любимите си шампионати. Най-голям брой привърженици тръпнат за началото на 5-те топпървенства на Европа - Ла Лига, Серия А, Висша лига, Първа Бундеслига и Лига 1.

Най-рано от тях започва френското първенство - на 8 август Рен и Ланс откриват новия сезон в Лига 1. Мачът започва в 14,00 часа. На този ден започва и португалската лига - от 18,00 часа един срещу друг се изправят Арока и Ещорил.

Доста по-богат на футбол е 13 август, когато започват 4 силни първенства. В 21,30 започва Бундеслигата с двубой между Борусия (Мьонхенгладбах) и Байерн Мюнхен, а в 22,00 часа стартира и Ла Лига. Тя ще започне с мач между Валенсия и Хетафе. В 22,00 часа в същия ден се дава начлото и на английската Висша лига с срещата между Брентфорд и Арсенал. В същия ден стартира и Ередивизи (Нидерландия) с мач между Гоу Ахед Игълс и Хереенвеен.

Най-голяма почивка след Евро 2020 ще получат футболистите в Серия А. Шампионатът на Италия започва на 22 август, но началният час на двубоите от кръга още не е определен. А ето и програмата на първите 4 кръга в българската Първа лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички