Клоп възропта срещу стила на игра на Юнайтед, но това не било критика


Клоп възропта срещу стила на игра на Юнайтед, но това не било критика
Снимка: Guliver/GettyImages

3664 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не се изказа никак ласкаво за стила на Манчестър Юнайтед, като определи за "странен", тъй като е предимно дефанзивен с контраатаки. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в неделя от 18:30 часа, като дербито е на "Анфийлд".

"Странно е да играеш срещу толкова класен отбор като Юнайтед и те да играят по подобен начин. Това ни затруднява. Същото се случи и срещу Тотнъм. Това не е нормално, кой може да очаква подобно нещо? От друга страна на терена контраатаките са от най-висока световна класа. Не казвам, че те използват само контраатаки, но това е основното нещо, което правят. Може би хората ще гледат на това като критика, но не е така, това е просто описание на една трудна за нас ситуация", заяви Клоп на днешната си пресконференция.

Искаме да доминираме, но трябва и да се предпазваме от контраатаките. Атакуващият футбол е успешен, само когато използваш цялата широчина на терена в нападение, което прави опасна ситуацията, когато загубиш топката. Този мач изисква от нас да сме перфектни. Ако загубиш топката в неподходящ момент и влакът потегля", допълни Клоп. Междувременно, стана ясно, че от Юнайтед са се договорили с голямата си трансферна цел (четете повече - тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички