Клоп трансформира халф в нападател за новия сезон на Ливърпул


Клоп трансформира халф в нападател за новия сезон на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

10203 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подготвя нов вариант за атаката си през новия сезон. Германецът изпробва полузащитника Алекс Окслейд-Чембърлейн в ролята на фалшива деветка по време на една от двете контроли във вторник, които бяха с продължителност от 30 минути.

“Видяхте, че това определено е една нова опция пред нас. Ще видим как ще се развият нещата”, коментира Юрген Клоп по отношение на новата роля на Окслейд-Чембърлейн. През миналия сезон атаката на Ливърпул на моменти изглеждаше изчерпана и безидейна, което е накарало Клоп да помисли за алтернатива.

По принцип в ролята на фалшива деветка за Ливърпул действа Роберто Фирмино, който обаче не във всеки мач играе на висота. През новия сезон Клоп изглежда, че планира да използва Окслейд-Чембърлейн по-често в ролята на нападател, влизайки от резервната скамейка, отколкото като халф.

Клоп мисли за трансформация и на още един футболист - Трент Александър-Арнолд. Как Юрген Клоп може да разгърне пълния потенциал на Александър-Арнолд - четете в този материал!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички