Клоп: Щяхме да бъдем изгубени, ако не бяха нашите млади футболисти


Клоп: Щяхме да бъдем изгубени, ако не бяха нашите млади футболисти
Снимка: Getty Images/Gulliver

1165 0

Юрген Клоп заяви, че Ливърпул „е щял да бъде изгубен“ без младите си играчи, които се включиха в първия тим в последните седмици. Германският специалист приветства обратно Трент Александър-Арнолд и Наби Кейта в състава си за успеха над Уулвърхемптън с 4:0 в неделя, но остава без Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Тиаго.

Тези липси принудиха Клоп да се довери на играчи от школата на мърсисайдци, като те се отплатиха на своя мениджър – Ливърпул е втори по голова разлика зад Тотнъм във Висшата лига, като влиза в последния си двубой от груповата фаза на Шампионска лига срещу Мидтиланд с гарантирано място в осминафиналите на надпреварата.

„Имахме някои проблеми с контузени и те бяха очевидни – загубихме първокласни играчи заради травми. Тогава, разбира се, вратата се отваря за едни и затваря за други, но все още се нуждаеш от правилните играчи, за да използваш шанса си, и всички момчета го направиха.

Мога да говоря за всички момчета – Рис Уилямс се справи блестящо в Шампионска лига, Неко Уилямс има вече два добри последователни мача, Къртис Джоунс играе така, сякаш е в клуба от десет години, и Каомин Келехер винаги е бил талант, но сега го показва на голямата сцена.

Без тези играчи, щяхме да бъдем изгубени, ако трябва да съм честен. Слава Богу, че се случи по този начин. Основното е, че те бяха готови за това – именно поради тази причина ги използвахме в ключови двубои“, започна Клоп на пресконференцията си.

Германецът предположи, че може да ротира състава за последния си двубой от групите на ШЛ, но иска тимът да завърши с 15 точки. „Има играчи, които не бяха в състава срещу Уулвърхемптън и все още имам няколко часа да взема решения преди сряда, да анализирам нещата. Това е първият път, в който не сме задължени да печелим последния си мач от групите на Шампионска лига, но ние сме Ливърпул и винаги играем за победа. Всички тези неща в крайна сметка ще доведат и до избора ми за титулярен състав“, завърши той.

Именно дебютант осигури на Ливърпул първото място в групата в Шампионска лига (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички