Клоп посочи има ли конфликт между него и Ван Дайк по повод Евро 2020


Клоп посочи има ли конфликт между него и Ван Дайк по повод Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

3590 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че няма да спира защитника Върджил ван Дайк от участие на Европейското първенство по футбол това лято. Нидерландският национал е контузен и извън игра от месец октомври, когато скъса кръстни връзки на коляното.

Ван Дайк може да пропусне и края на сезона, за когато е планирано завръщането му на терена, тъй като ръководството на клуба се притеснява да не получи рецидив на травмата. Твърди се, че от Ливърпул не искат той да участва на Евро 2020, за да не се наложи да пропусне и началото на сезон 2021/22, ако се контузи пак. Клоп обаче отрече това.

"Честно казано, няма представа за Евро 2020. Нищо не се е променило. В момента той и Джордан Хендерсън са в състоянието, в което трябва да бъдат. За останалото времето ще покаже. Както и да е, не искам да лишавам от играч националния отбор на Англия или на Холандия. Ако са готови, значи са готови. Ако не, не мога да го променя", заяви германският треньор, цитиран от "Ливърпул Ехо".

"В момента те са в процес на рехабилитация и не трябва аз да взимам такива решения. Казвам новини, само когато има такива, а в момента няма какво да кажа - нито добро, нито лошо. Утре те няма да играят, това е положението", допълни Клоп. Междувременно, стана ясно, че шестима футболисти ще напуснат Ливърпул през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички