Клоп: Погледът на Европа върху Световното клубно е различен от другите части по света


Клоп: Погледът на Европа върху Световното клубно е различен от другите части по света
Снимка: Gulliver/GettyImages

2095 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е наясно, че със спечелването на Световното клубно първенство може да влязат в историята, но не казва това на своите играчи. За него е важно отборът му да печели всеки един мач. Мърсисайдци ще играят финал срещу носителя на Копа Либертадорес, както и бразилския шампионат – Фламенго, за да определят кой ще е световният футболен шампион за 2019-а година.

"Мисля, че погледът на Европа върху тази надпревара е различен от другите части по света. Иска ми се да променя това мислене сега, след като и за мен се промени, когато дойдохме тук. Дали може да стане? Вероятно не. Нашите фенове искат отборът им да спечели, а другите привърженици много-много не се интересуват. Видяхте как Монтерей се хвърли срещу нас и желанието им за победа. Същото ще бъде и с Фламенго, който е по-добър отбор", заяви Клоп. 

"За нас, усещането не е специално. Бързо се нагодихме към времето тук в първите си дни. Трябва да даваме почивка на играчите в точен момент, за да сме сигурни, че сме готови за това. Смятаме го за перфектна възможност за нас. Това е нещо, което говорим непрестанно, защото ако сме с тази нагласа, то почваме да мислим за други неща. Трябва просто да печелим мачовете си. Не гледаме на себе си като отбор, който не може да загуби мач. Просто трябва да решаваме проблемите си на терена”, пък коментира още мениджърът.

А каква добра новина получи Клоп преди финала - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички