Клоп: Отсъствието на фенове на "Анфийлд" е причина за негативната серия на Ливърпул


Клоп: Отсъствието на фенове на "Анфийлд" е причина за негативната серия на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1129 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи липсата на зрители на "Анфийлд" като главна причина за неуспешните мачове на "червените" у дома в последно време. След като загуби от Кристъл Палас през април 2017 г., Ливърпул записа серия от 68 домакински срещи без поражение в първенството. Тази серия бе прекъсната от Бърнли през януари, а сега Ливърпул е загубил всичките си шест последни мача на "Анфийлд" от Премиършип.

"Една от главните причини е отсъствието на хора на стадиона. В това няма съмнения. Много отбори имат този проблем. Освен това, ние не спечелихме последните си мачове, защото не играхме достатъчно добре, но не във всички от тях. Имахме някои домакински срещи, които в друг случай бихме спечелили, дори и без зрители, но това не се случи. Сега сме в серия от четири домакински срещи.

Как, шест? Уоу! Това е твърде много. Трябва да го променим, нужна е правилната настройка. Дълго време никой не можа да ми обясни защо играем толкова силно у дома, а сега трябва да обяснявам причините за негативната серия. Такава е ситуацията и не можем да променим обстоятелствата. Играхме много добре без запалянковци в къщи и сега трябва отново да започнем да го правим. Трябва да извлечем максимума от остатъка от сезона", заяви Клоп, цитиран от Sky Sports.

*Изказването на Юрген Клоп е направено преди мача с Астън Вила

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички