Архитекти на Реал Мадрид се пошегуваха с Юрген Клоп


Архитекти на Реал Мадрид се пошегуваха с Юрген Клоп
Снимка: Getty Images/Guliver

2004 0

Юрген Клоп получи 3D реплика на „Алфредо Ди Стефано” след коментара му при загубата 1:3 на Ливърпул от Реал Мадрид в първи четвъртфинал от Шампионската лига.

Страхотен мач, гарниран с два гола, направиха Винисиус Жуниор, а Марко Асенсио вкара другия гол за испанците при успеха във вторник вечер. За английския шампион се разписа Мохамед Салах на тренировъчната база на кастилци.

Мачът се игра на тренировъчният терен „Ди Стефано”, който се намира в базата Валдебебас вместо на „Сантиаго Бернабеу”. Причината е, че домът на Реал Мадрид търпи сериозно реновация, като клубът се възползва от липсата на публика по трибуните заради пандемията от коронавирус, за да обнови арената си.

Изначало проектът трябва да е завършен през лятото на 2022-а година, но президентът на мадридския клуб Флорентино Перес потвърди, че стадионът може да е готов преди крайния срок.

На брифинга след мача, Клоп каза: „Това днес беше странно, защото е трудно да играеш на такъв стадион. „Анфийлд” е истински стадион и ще бъде по-добре за нас”, отличи германецът.

Зидан също коментира думите на своя колега, казвайки, че няма мнение за това, което Юрген е казал и отличи, че отборът му с гордост играе на тренировъчния си терен.

След последвалите коментари на Клоп, от компанията Eleven Force, която е изградила базата, решиха да изпратят подарък на родения в Щутгарт специалист.

„Знаем, че Юрген е човек със страхотно чувство за хумор и се надяваме да приеме нашия подарък именно с такова”, каза шефът на компанията Хосе Гереро.

„В допълнение, му изпратихме и макет на Уанда Метрополитано, за да има сувенир от стадиона, на който за последно Ливърпул спечели Шампионската лига през 2019-а година. Има и трети дар – стадионът на Майорка, след като той каза преди мача с Реал, че един ден може да води този отбор, но само заради условията за живот там”, призна Гереро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички