Клоп определи празничния период във Висшата лига като "престъпление"


Клоп определи празничния период във Висшата лига като "престъпление"
Снимка: Guliver/GettyImages

2289 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи празничния период във Висшата лига като „престъпление“ срещу някои отбори, които са принудени да играят по два мача в рамките на 48 часа. Лидерите в първенството, които спечелиха Световното клубно първенство с победа над бразилския Фламенго миналата събота, гостуват на втория в таблицата Лестър в четвъртък и приемат у дома Уулвърхемптън в неделя, но други тимове, включително шампиона Манчестър Сити, не са облагодетелствани от програмата.

„Гражданите“ първо гостуват на Нуно Ешпирито Санто в петък, преди да играят в къщи с Шефилд Юнайтед в неделя, което предизвика техния наставник Пеп Гуардиола да напише писмо до лигата, в което им „благодари“ за натоварения цикъл от срещи по празниците.

„Изобщо не е окей. Няма адекватна причина, поради която повече тимове не получават повече от 48 часа между мачове във Висшата лига. Нито един от мениджърите няма проблем с това да играе на Боксинг Дей, но да играеш на 26-и и 28-и е престъпление. Тази година ние играем на 26-и и 29-и и чувството е все едно сме във ваканция“, започна той за британските медии.

Отборите на Брайтън, Евертън, Уотфорд и Манчестър Юнайтед играят на два пъти в рамките на 48 часа тази седмица. „Разбирам напълно всички, които казват, че това не трябва да се случва. Те не се оплакват. Те просто го отбелязват. Може да говорим каквото си искаме, но никой не ни слуша…спортната наука не ти дава нищо, с което да се справиш с това. Тялото се нуждае от специфичен период от време, за да тръгне отново на пълни обороти. Но ние пренебрегваме тотално това“, завърши той.

Ливърпул ще търси увеличаване на разликата от 10 точки пред втория Лестър, докато „лисиците“ ще се опитат да се завърнат на победния път, след като серията им от девет мача без загуба приключи с поражение от Сити в миналия кръг.

А коя е едната дума, с която Юрген Клоп описа годината за Ливърпул - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички