Клоп: Нуждаем се от всяка една точка през натоварения период


Клоп: Нуждаем се от всяка една точка през натоварения период
Снимка: Getty Images/Guliver

3897 0

Снощи Ливърпул спечели с 3:1 дербито на кръга в Английската Висша лига срещу Манчестър Сити. Победата означава, че „мърсисайдци“ вече са 9 точки пред основния си конкурент за титлата – шампиона Манчестър Сити. В следващите две седмици предстои пауза за мачове на националните отбори, а след това Ливърпул навлиза в един много натоварен период, в който в има да изиграе 9 мача в рамките на 26 дни. 

След двубоя Юрген Клоп коментира битката за титлата. „Нямам идея дали някога съм водил с 9 точки в класирането с който и да е отбор. Никога не сме били 9 точки пред Сити и то след мач срещу тях, така че това е нещо, което ми абсолютно ново. Всяка точка, която имаме досега е много важна и трябва да продължим да взимаме максимума през този натоварен период. Виждате как се представят Лестър и Челси – ако загубим един мач, те са на 5 точки зад нас. А след този старт на сезона, който направихме, 5 точки са нищо“ сподели немският специалист след мача срещу Манчестър Сити.

Клоп коментира и претенциите за дузпа на тима на Манчестър Сити във вчерашния двубой. При първия гол на Ливърпул топката се отби в ръката на Трент Александър-Арнолд в наказателното поле на „мърсисайдци“ преди да се стигне до контраатаката, довела до гола. През втората част от Сити пак искаха 11-метров наказателен удар, след като топката отново срещна ръката на Александър-Арнолд при атака на „гражданите“.

„Не го видях. Знам само, че хората са ми казаха, че топката първо удари ръката на Бернардо Силва, а след това тази на Трент, тъй че не знам. Сигурен съм само, че това не е ситуация, в която Гуардиола е останал много доволен. Странна ситуация е, тъй като ако Силва беше вкарал с ръката си, голът би трябвало да бъде отменен. Не е лесно да се взимат решения в подобни ситуации“ каза още наставникът на Ливърпул.

А вижта какво каза един от бившите опоненти на Юрген Клоп по адрес на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички