Клоп е категоричен - не го занимавайте с титлата


Клоп е категоричен - не го занимавайте с титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

972 0

Английските медии вече виждат Ливърпул като фаворит за титлата във Висшата лига. Мърсисайдци играят страхотен атакуващ футбол и, въпреки че са допуснали цели 14 гола, са новият лидер в класирането. Разбира се, журналистите постоянно задават въпроси относно титлата на Юрген Клоп, но германският специалист не иска и да чуе за това.

Бившият наставник на Борусия Дортмунд изрази задоволството си от поредната победа на неговия тим, този път с 6:1 над Уотфорд, но отказва да назове титлата като цел, визирайки че е прекалено рано да се говори за шампион.

"По-добре е да си първи, отколкото 10-и или на което и да било друго място. Важно е да събираме точки, които ще са важни, когато наближи финалната третина от сезона“, коментира Клопо.

„Вече трупаме точки към актива си, но трябва да продължим по същия начин, а едва после ще видим къде можем да финишираме. Аз наистина не се интересувам от това да говоря за титлата. За мен е по-важно, че днес изглеждахме като отбор, който може да печели футболни мачове.“

„Когато имаме ден, ние сме много тежък съперник и това е най-важното, което можем да кажем днес. В настоящия момент не е важно къде можем да завършим сезона. Знам, че в миналото много неща са се случили тук, има не една и две истории. Преди три години тимът беше наистина близо да стане шампион и всеки сравнява сегашната ситуация с тогава. Това обаче не е отборът от преди две или три години, не е и отборът отпреди 25 години. Ние сме изцяло нов тим", каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички