Класика над корав съперник прати Манчестър Юнайтед на 1/2-финал в Купата на Лигата(ВИДЕО)


Класика над корав съперник прати Манчестър Юнайтед на 1/2-финал в Купата на Лигата(ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5366 0

Манчестър Юнайтед продължи победната си серия във всички турнири с шести успех, този път в Купата на Лигата. "Червените дяволи" надвиха с 3:0 Чарлтън Атлетик в 1/4-финалите и чакат своя съперник в полуфиналите.

Победата не дойде съвсем лесно, като през първата част точен бе Антони. Бразилецът се разписа красиво в 21' след асистенция на Фред. С 2 гола в 90' и 90+4' резервата Маркъс Рашфорд реши двубоя и продължи и своята успешна серия под ръководството на Ерик тен Хаг.

В 34' Диого Далот напусна принудително терена заради контузия, чието естество още не е ясно. Минута по-късно Фред пропусна да вкара втори гол за своя тим, след като нацели гредата след изпълнение на пряк свободен удар. Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Чудесна възможност за домакините се откри още във втората минута - след пробив отляво Диого Далот успя да стреля от вътрешността на наказателното поле, но прати топката над вратата. В осмата минута Гарначо отигра много добре отляво и успя да пробие до удобна за диагонален изстрел позиция, но не успя да намери целта.

След четвърт час игра най-честата картина от мача е на Манчестър Юнайтед дълбоко в половината на съперника, опитвайки да измисли начин да пречупи отбраната им. ГОЛ! В 21-ата минута "червените дяволи" материализираха превъзходството си, като поведоха в резултата. Тимът на Ерик тен Хаг разигра отляво, Фред пое и навлезе навътре, след което намери Антони отдясно. Бразилецът не се поколеба да стреля и ударът му влезе в мрежата зад гърба на вратаря - 1:0.

След 34 минути игра Ерик тен Хаг трябваше да прави смяна, след като Далот получи контузия. Той отстъпи мястото си на терена на Арън Уан-Бисака.

В 35-ата минута Манчестър Юнайтед изпълни пряк свободен удар, като зад топката застана Фред. Той насочи добре топката, но за лош късмет, нацели лявата греда на Мейнард-Брюър. Две минути по-късно Чарлтън също изпълни свободен удар, след нарушение на Мейно, но ударът на Алби Морган мина встрани от вратата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след подновяването на играта домакините стигнаха до втори гол, дело на Антони Еланга, който обаче не бе зачетен заради засада. В 60-ата минута на двубоя Тен Хаг извърши три смени, изваждайки от игра Антони, Мейно и Фред. На тяхно място той пусна Рашфорд, Каземиро и Ериксен.

В 65' феновете на Юнайтед вече виждаха втория гол за своя тим след шут на Гарначо, насочен към горния десен ъгъл на Мейнард-Брюър, но стражът се намеси великолепно и успя да отрази положението.

Чудесен шанс за изравняване се откри за гостите в 77', когато получиха пряк свободен удар след нарушение на Маласиа. Ударът на Скот Фрейзър обаче не затрудни стража на "дяволите", който улови. В 84' Кристиан Ериксен пробва да изненада стража на Чарлтън с удар от движение, но той реагира с ново решително спасяване. 

ГОЛ! Манчестър Юнайтед нанесе своя втори удар в 90-ата минута, когато резервата Маркъс Рашфорд удвои преднината на своя тим. Той получи подаване в наказателното поле от Пелистри и отблизо намери долния ляв ъгъл на вратата - 2:0. Четири минути по-късно английският национал наказа още веднъж съперника след асистенция на Каземиро и с резултат 3:0 "червените дяволи" се класираха на полуфиналите в турнира

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Хийтън, Магуайър, Мартинес, Маласиа, Фред, Далот, Антони, Еланга, Мактоминей, Гарначо, Мейно

Чарлтън: Мейнард-Брюър, Клер, Инис, Сесеньон, Добсън, Морган, Фрейзър, Рак-Саки, Лийбърн, Блекет-Тейлър

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ерик тен Хаг ще иска от неговите футболисти да продължат победната серия, още повече, че е толкова близо до трофей още при първия си сезон, въпреки че става въпрос за най-пренебрегвания такъв от грандовете в Англия. Тен Хаг няма да може да разчита на важни футболисти като отсъстващия от дълго време Грийнууд, Санчо, Туанзебе, Ван де Беек и Бруно Фернандеш, който е наказан заради натрупани картони.

В надпреварата са останали още шест отбора освен тези два съперника, като другите двойки са: Нотингам - Уулвърхемптън, Саутхемптън - Манчестър Сити и Нюкасъл - Лестър.

В нетолкова далечното минало Чарлтън бе в елита на Англия, така че двата тима имат 13 срещи през този век. Последната от тях е през 2007 година, като към момента "червените дяволи" са в серия от десет поредни победи над този опонент. От всичките им 18 мача Чарлтън има само една победа - при първата им среща през 1989 година (и едва две срещи са завършили наравно).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички