"Класически" Ливърпул удари Брентфорд и се задържа в битката за титлата във Висшата лига


"Класически" Ливърпул удари Брентфорд и се задържа в битката за титлата във Висшата лига
Снимка: Getty Images

4809 0

Английският гранд Ливърпул постигна класическа победа над новака Брентфорд с 3:0 като домакин в мач от 22-ия кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци загърбиха разочароващата игра срещу Арсенал за Купата на Лигата и се представиха на ниво срещу Брентфорд, който през есента им отмъкна точка след зрелищно 3:3.

В днешния двубой Ливърпул изцяло контролираше срещата, като почти не даде шансове на своя съперник, който в по-голямата част от мача трябваше да се отбранява. Фабиньо даде аванс на "червените" в края на първата част, а през втората Алекс Окслейд-Чембърлейн и Такуми Минамино се разписаха.

За Минамино голът бе по-специален, тъй като днес е рожденик. Ливърпул бе без двете си големи звезди Мохамед Салах и Садио Мане, които участват в Купата на африканските нации. Това е първа победа за мърсисайдци във Висшата лига в последните четири мача, а разликата до лидера Манчестър Сити е 11 точки ("червените" са с мач по-малко).

В следващия кръг Ливърпул гостува на Кристъл Палас, а за Брентфорд предстои нов тежък сблъсък - двубой срещу Манчестър Юнайтед.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна да затяга обръча около наказателното поле на Брентфорд още в първите минути на мача. Мърсисайдци показаха агресия и желание да вкарат гол. В 14-ата минута Трент Александър-Арнолд успя да нанесе удар от границата на наказателното поле, който обаче излезе малко в аут.

В средата на полувремето Ливърпул стигна до много добър шанс за гол. След центриране от корнер на Александър-Арнолд топката се озова в краката на Върджил ван Дайк, който веднага опита удар към вратата. На голлинията обаче футболист на Брентфорд съумя да изчисти и да предотврати гол във вратата на гостите.

Брентфорд също стигна до две опасни положения пред вратата на Ливърпул, но и в двата случая бе двигнат флаг за засада. В края на първата част пък Ливърпул най-после успя да вкара. След центриране от корнер топката стигна до далечната греда, където Фабиньо действа съобразително и засече с глава в мрежата на гостите - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 59-ата минута Брайън Мбемо от тима на Брентфорд застраши вратата на Ливърпул, но ударът му излезе с малко в аут. Четири минути по-късно Ливърпул бе близо до второ попадение, но удар на Диого Жота срещна страничния стълб. В 68' отново Жота стреля опасно, но вратарят на Брентфорд спаси.

Минута по-късно Ливърпул стигна до втори гол. Анди Робъртсън напредна по левия фланг и даде перфектното центриране за Алекс Окслейд-Чембърлейн, който плонжира и засече топката с глава в мрежата на Брентфорд - 2:0!

В 74-ата минута Такуми Минамино се появи в игра, а само три минути по-късно успя и да се разпише. След агресивна преса при изпълнение на аут от Брентфорд мърсисайдци отнеха топката, а Фирмино и Минамино взаимодействаха отлично, за да се стигне до гол от японеца - 3:0!

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Окслейд-Чембърлейн, Фирмино, Жота

Брентфорд: Фернандес, Айер, Янсон, Пинок, Роерслев, Янелт, Норгаард, Баптист, Хенри, Мбемо, Тоуни

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Мърсисайдци са на трето място във временното класиране с актив от 42 точки. Брентфорд пък е на 14-а позиция с 23 пункта. Момчетата на Юрген Клоп нямат друг избор, освен да вземат трите точки, тъй като лидерът Манчестър Сити, макар и с два изиграни мача повече, е на 14 точки пред тях.

В същото време, "червените" феновете със сигурност си спомнят датата 25 септември 2021 г., когато в среща от 6-ия кръг на Острова Брентфорд вкара 3 гола във вратата на Алисон, а двубоят завърши със зрелищното 3:3!

В последния си мач Ливърпул се изправи срещу Арсенал (първи 1/2-финал за Купата на Лигата), но голове нямаше. Брентфорд пък инкасира тежко поражение при визитата си на Саутхемптън (1:4).

Както знаем, Мохамед Салах и Садио Мане са ангажирани със своите национални отбори в турнира за Купата на Африка, така че Юрген Клоп ще трябва да се справя без тях още известно време! ТУК можете да видите и какви са коефициентите за днешния сблъсък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички