Киърън Трипиър похвали Чоло Симеоне на изпроводяк, но разкри: Не можех да кажа "не"


Киърън Трипиър похвали Чоло Симеоне на изпроводяк, но разкри: Не можех да кажа "не"
Снимка: Getty Images

2012 0

Първото ново попълнение на Нюкасъл Киърън Трипиър даде интервю пред "DAZN", в което говори за престоя си в Атлетико Мадрид, работата под ръководството на Диего Симеоне и защо е решил да напусне Испания. Той премина в Атлети от Тотнъм през 2019 година:

"В началото беше трудно, но не се страхувам да започна от нулата и да се подложа на изпитание. Това направих в Испания в продължение на почти три години. Това беше невероятно преживяване, щастлив съм, че го направих. Успях да спечеля Ла Лига, оставам със страхотни спомени от страхотен клуб, който направи толкова много за мен на терена и извън него. Много хора, с които ще продължа да поддържам връзка в продължение на много години. Такава възможност идва веднъж за цял живот и затова не можех да кажа не", мотивира решението си английският национал.

Трипиър се завръща във Висшата лига, а "свраките" броиха за него около 12 милиона паунда: "Чувствам, че съм все по-добър, отколкото откакто напуснах Тотнъм, защото Диего Симеоне е страхотен треньор. Той ми помогна в защита и чувствам, че съм узрял много, откакто пристигнах в Мадрид. Играл съм със страхотни играчи и той като треньор е невероятен. За мен беше удоволствие и привилегия да играя за него".

В края на интервюто 31-годишният бранител посочи и кои са най-хубавите му моменти в Мадрид:

"Спечелването на Ла Лига е трудно срещу Реал Мадрид и Барселона, а има и добри отбори като Виляреал или Севиля. Мисля, че започнахме сезона много добре, играхме много добре. В последните три мача беше напрегнато, спечелихме ги в последния момент и никога няма да забравя", каза шампионът с Атлетико Мадрид от сезон 2020/21.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички