Категоричната забрана на Юрген Клоп, която 10 играчи в Ливърпул НЕ могат да нарушат


Категоричната забрана на Юрген Клоп, която 10 играчи в Ливърпул НЕ могат да нарушат
Снимка: Getty Images

19494 0

Връзката между играчите и мениджъра на Ливърпул - Юрген Клоп, е изключително силна. Много отбори биха завидели на "химията", която всички на "Анфийлд" имат помежду си.

Въпреки това, има правила, които колкото и близки да са взаимоотношенията между наставник и футболист, не могат да бъдат престъпени. Едно от тях е крайно любопитно.

Какво е то?

Още: Карагър: Само по един начин Ливърпул може да детронира Манчестър Сити

Германският специалист е забранил на цели 10 от своите възпитаници да докосват популярната табелка на един от входовете до терена, гласяща "Това е Анфийлд".

Именно тя е една от емблемите на стадиона. Редица легенди на клуба и футбола като цяло през годините имат честта да се докоснат до нея. Тя е последното нещо, което играчите виждат, преди да напуснат терена. Във времето се превръща в традиция звездите на "червените" да я пипат за късмет.

Тя бива поставена от легендарния бивш мениджър на Ливърпул Бил Шенкли през 50-те години на миналия век. Тогава той заявява: "Там е, за да припомня на момчетата ни за кой, а на съперниците ни срещу кой отбор играят".

Промяната

Още: Човек в сянка: Мозъкът на Ливърпул, довел Клоп - гради нова епоха и бъдеще без Юрген

През 2016-а година обаче Юрген Клоп слага край на всичко това. В ранните си години на "Анфийлд" германецът отсича: "Казах на играчите си да не докосват табелката, докато не спечелят нещо. Това е знак на уважение. Аз я пипнах, когато бях треньор на Борусия Дортмунд, но загубихме 0:4", казва тогава той.

Ливърпул не се е поздравявал с трофей от триумфа във ФА Къп над Челси през 2022-ра година. Именно поради тази причина, в момента има 10 футболисти в състава на Клоп, които не са печелили нищо. Съответно - все още нямат правото да се докоснат до "Това е Анфийлд".

Десет играчи и голяма възможност

Още: Опроверган: Появи се нова теория за изненадващото напускане на Юрген Клоп от Ливърпул

Това са Дарвин Нунес, Коди Гакпо, Стефан Байчетич, Алексис Мак Алистър, Доминик Собослай, Ватару Ендо, Раян Гравенберх и Бен Доак. Всички те се присъединиха към отбора след последния му  трофей. Младоците Конър Брадли и Джаръл Куанса също попадат в списъка.

Всички те имат шанс да смъкнат забраната съвсем скоро. Ливърпул се изправя срещу Челси във финала на Карабао Къп. Срещата ще се състои на 25-и февруари (неделя) от 17:00 часа (българско време).

"Писна ми, в Ливърпул постоянно нарушаваме 1 основно правило, което проваля всичко"

"Орловото око" Юрген: Топ 5 най-добри трансфери на Ливърпул в ерата "Клоп"

Потвърдено: 2 имена оглавяват списъка за заместник на Юрген Клоп в Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички